My playlist


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

۱۳۸۹ شهریور ۷, یکشنبه

کامکارها



آهنگسازي علي قمصري؛ كنسرت «برف‌خواني»


كنسرت «برف‌خواني» با آهنگسازي و سرپرستي علي قمصري و به خوانندگي محمد معتمدي در آخرين روزهاي تابستان امسال اجرا مي‌شود.
اين كنسرت در دو بخش و با همكاري دو گروه «كوارتت زهي پارسه» و «گروه سازهاي ملي» برگزار خواهد شد.
در بخش اول؛ كوارتت زهي غربي پارسه و در بخش دوم گروه سازهاي ملي به اجراي برنامه خواهند پرداخت. اشعار قطعات از مولانا؛ شفيعي كدكني؛ مهدي اخوان ثالث و حسين منزوي است.
قمصري درباره قطعاتي كه در اين برنامه اجرا خواهد شد، گفت: تقدم و تأخر دوبخش به گونه‌اي است كه از حال وهواي موسيقي غربي در قسمت نخست آغاز مي‌شود و به مرور به موسيقي ايراني در بخش دوم نزديك مي‌شود.
قمصري همچنين درباره چگونگي ساخت اين قطعات توضيح داد: از دو سال پيش كه آهنگسازي قطعه «برف مي‌باريد» بر اساس شعر اخوان ثالث را شروع كردم به فكر آهنگسازي چنين مجموعه‌اي با تعامل گروه سازهاي غربي و گروه سازهاي ايراني هم افتادم. يعني حركت از غربي‌ترين نقطه‌ي جزيره‌اي در غرب به سوي شرقي‌ترين نقطه‌ جزيره‌اي در شرق.
مجموعه «برف‌خواني» با آنچه پيشتر از علي قمصري شنيده شده متفاوت است و حالتي روايي دارد.
«برف مي‌باريد» كه قطعه‌ اصلي اين مجموعه است؛ پنچ اپيزود دارد و با سازبندي ايراني اجرا مي‌شود. زمان و مكان دقيق اجراي اين كنسرت به‌زودي اعلام خواهد ‌شد.

اجراي آهنگ‌هاي ماندگار انقلابي


جشنواره موسيقي مقاومت
خبرگزاري فارس: گروه تيام به سرپرستي هادي منتظري آثار برتر موسيقي انقلابي را در دومين جشنواره سراسري موسيقي مقاومت اجرا مي‌كند.
به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني موسيقي ايران، گروه تيام در دومين جشنواره سراسري موسيقي مقاومت كه از 30 شهريورماه در شهر كرمانشاه برگزار خواهد شد، مجموعه‌اي از سرودهايي كه اوايل انقلاب اجرا شده است را مجددا اجرا خواهد كرد.
در اين برنامه قطعات خاطره‌انگيزي هم‌چون آزادي، ايراني، برادر بي‌قراره، علمدار، برخيز و... كه توسط هنرمندان بزرگي هم‌چون محمدرضا لطفي ساخته شده و هادي منتظري نيز در آن كمانچه نواخته، توسط گروه تيام اجرا مي‌شود.
مسعود حبيبي (دف)، سينا سرلك (خواننده)، محسن صادقي (ني)، حامد فكوري (تار)، مازيار جلالي (سنتور)، مسعود صفري‌ (تنبك)، هادي منتظري (كمانچه و سرپرست گروه) نوازندگان گروه تيام هستند.
دومين جشنواره سراسري موسيقي مقاومت از 30 شهريورماه تا 2 مهرماه در شهر كرمانشاه برگزار مي‌شود.

۱۳۸۹ شهریور ۴, پنجشنبه

سامان احتشامي؛ قطعاتي از همايون خرم را مي نوازد

سامان احتشامي اواخر مهرماه قطعاتي از همايون خرم را در تالار وحدت اجرا مي‌كند
ایلنا: سامان احتشامي اواخر مهرماه در تالار وحدت برنامه كنسرت اجرا مي‌كند.
سامان احتشامي(آهنگساز و نوازنده پيانو) در گفتگو با خبرنگار ايلنا، گفت: اين كنسرت در دو بخش موسيقي كلاسيك و فولكلور برگزار مي‌شود كه در بخش موسيقي كلاسيك، علاوه بر قطعات خودم، قطعاتي ديگر از ساخته‌هاي همايون خرم، بابك شهركي و كوروش بابايي اجرا مي‌شود. همچنين در بخش فولكلور، قطعاتي از مناطق كردستان، لرستان و جنوب ايران نواخته خواهد شد.
اين هنرمند گفت: در اين كنسرت يك روزه، محسن شريفيان(ني انبان)، كوروش بابايي(كمانچه)، عمران فروزش(تمبك)، شايان شكر آبي(پيانو)، بابك شهركي(ويلن)، يلدا ضميري(پيانو) و رضا دربندي(دف) مي‌نوازند.
سامان احتشامي همچنين از انتشار سي دي موسيقي فيلم خود بعداز ماه رمضان خبر داد.

کنسرت "ویولت" برگزار می شود


ارکستر"ویولت" به رهبری فرزاد نوشاد و آواز مسعود یکتا ساعت 21 روزهای 18 ،19 و 20 شهریورماه در تالار وحدت اجرا می شود.
مسعود یکتا خواننده ارکستر موسیقی "ویولت" با اعلام این خبر در توضیح جزئیات برگزاری این کنسرت به خبرنگار مهر گفت: مجموع قطعات این کنسرت بر پایه اشعار مولانا و سهراب سپهری تنظیم و آهنگسازی شده است و قرار است قطعات "هیچستان"،"منظومه برف" و" گوش کن" در قالب "جزوالس" براشعار سپهری را در بخش نخست این کنسرت اجرا کنیم.
وی در پایان افزود: بخش دوم این کنسرت به اجرای قطعات" من غلام قمرم" و"اینجا کسی است پنهان" بر اشعار مولانا اختصاص دارد و پایان بخش نخستین کنسرت رسمی"ویولت" اجرای قطعه "ای ایران" است.

۱۳۸۹ مرداد ۲۶, سه‌شنبه

Claude Debassy-En bateau

En bateau از دبوسی که در اصل برای پیانو نوشته شده ولی مثه بسیاری از قطعاتش برای اجرا با ویولن هم مناسبه.
                                                                       دانلود

نوازنده ها:
Violin:Vladimir Spivakov , Piano:Sergei Bezrodny

Sergei Rachmaninof-vocalise

1قطعه ی بسیار زیبا ازSergei Rachmaninof به اسم Vocalise .
                                                                              دانلود
                                                               (Right click and save target as)

 نوازنده ها:
Violin:vladimir spivakov & Piano:sergei bezrodny

آشنایی با الگوی اصلی گام های ماژور


عکس از نت آهنگ

گام های دیاتونیک بزرگ(ماژور)

این گام با شمردن نت همنام آخر،هشت نت داره.و فاصله های بین درجه های متوالی بر اساس الگوی زیر تنظیم شده.از چپ به راست




8 نیم پرده 7 پرده 6 پرده 5 پرده 4 نیم پرده 3 پرده 2 پرده 1

در گام دیاتونیک بزرگ،ردیف فاصله های میان درجه ای همیشه تغییر ناپذیره.و به این معنیه که اگه جای پرده ها و نیم پرده ها تغییر کنه ممکنه که الگوی به دست اومده دیگه متعلق به این گام نباشه.

تو درسای گذشته یاد گرفتیم که اگه از نت دو درجه به درجه بالا بریم،فاصله ی بین نت ها به شکل زیره

دو (نیم پرده) سی (پرده) لا (پرده) سل (پرده) فا (نیم پرده) می (پرده) ر (پرده) دو

و اگر الان الگوی پیشرفته رو با این الگو مقایسه کنیم میبینیم که فرقی باهم ندارن.

گام بزرگ رو میتونیم مثه بقیه نت ها از هر نت دیگه ای شروع کنیم.ولی به هر حال باید فاصله ی بین درجه ها طبق الگو ی ثابت مرتب بشه.

به عنوان مثال ما میخوایم این گام رو از نت (ر) شروع کنیم.نت ها رو از (ر) تا (ر)ی اکتاو بعد مینویسیم.(این نکته هم تو ذهنمون هست که فاصله های بین نت های (می) و (فا) ،(سی) و (دو) نیم پرده ای و فاصله ی بین بقیه ی نت ها 1پرده ایه.این موضوع یعنی دونستن الگوی اصلی)

سپس این نت هایی که نوشتیم رو با الگوی ثابت مقایسه میکنیم.

خوب ما تو این مقایسه میبینیم که نت های (ر)،(می)،(سل)،(لا)،(سی)،و(ر)ی اکتاو بعد در جای درست خودشون قرار دارن.و نت های (فا)و(دو) باید نیم پرده ی کروماتیک بالا برن.تا نت های نوشته شده ی ما با الگوی ثابت منطبق بشه.به همین راحتی.دیگه نیم پرده بالا بردن هم که معلومه چه طور انجام میشه.با دیزه کردن این دو تا نت.ما خیلی راحت گام (ر بزرگ) یا (ر ماژور) رو ساختیم.

گام های دیاتونیک

از ونجایی که که فاصله ی بین درجه ها در گروه گام های دیاتونیک یکدست و برابر نیست،و ازونجایی که الگوی قرار گرفتن این فاصله ها در هر گونه با گونه ی دیگه فرق داره.این گروه گام ها انواع مختلفی رو در بر میگیره.


در یک رده بندیه کلی گام های دیاتونیک به دو دسته تقسیم میشن.

اول اونایی که فاصله ی بین درجه های متوالیش از فاصله های دو گانه ی پرده و نیم پرده تشکیل میشه.تو این رده بندی فرض بر اینه که هر پرده درست 2برابر هر نیم پردست.و هر اوکتاو در مجموع از 12 نیم پرده تشکیل شده.

رده ی دوم این گام ها به جای یکی از فاصله های پرده و نیم پرده و گاهی یک پرده ونیم،و یا در کنار این دو نوع فتصله های دیگه ای هم بین درجه هاش داره.

انواع گام های کروماتیک

گام کروماتیک به دو دسته تقسیم میشه.


گام کروماتیک ملودیک و گام کروماتبیک هارمونیک.

تفاوت این دو توی انتخاب نشانه های دیز و بمل برای نیم پرده ای کردن فواصل یک پرده ایه.

در کروماتیک ملودیک از یک نت به نت بعد(به فاصله ی 1 پرده)اول نیم پرده ی کروماتیک و بعد نیم پرده ی دیاتونیک میاد.

در کروماتیک ملودیک ترتیب نیم پرده ها بر عکسه.

گام کروماتیک

این گام با آغاز از هر نت به فاصله های نیم پرده ای(هم دیاتونیک و هم کروماتیک)درجه ها رو طی کرده،به تدریج بالا میره ات در صوت سیزدهم به هنگام صوت شروع برسه.


در گام کروماتیک فاصله ی بین همه ی نت ها برابر نیم پرده هست و بین نت های شروع و پایان هر گام که به فاصله ی 1 اکتاو یا هنگام از هم قرار دارن یازده پرده و 12 نیم پرده وجود داره.

در اصل هر گام کروماتیک با هر شروعی مشخص همون نت هایی رو به کار میبره که یک گام کروماتیک با شروعی دیگه ازشون استفاده میکنه.

بنابراین گام های کروماتیک با 1نت های مختلف شروع خودشون،نسبت به هم شخصیت مستقلی ندارن و به همین دلیل نت شروع هر گام کروماتیک فاقد اون حالت مرکزیته که در گام دیاتونیک شاهدش هستیم.

حالت مرکزیت حالتی شبیه استراحته که در یکی از نت های 1 گام دیاتونیک احساس میشه.

گام های کروماتیک(همچنین دیاتونیک)حرکتی پایین رونده هم میتونن داشته باشن.

گام کروماتیک هم خودش به دو دسته تقسیم میشه.

که در درس بعد در موردش توضیح میدم.

تعریف علمی گام

گام عبارته از تعدادی اصوات پی در پی که با فاصله های معین و حساب شده دنبال هم قرار بگیرن.بنابر این در هر گتم چیزی که اهمیت داره تعداد اصوات پی در پی و فاصله ی بین اون هاست. این عوامله که نوع گام رو مشخص میکنه.


اصوات معین و پی در پی رو درجه ی گام میگن.گام ها از هر نتی که شروع بشن دو گروه کلی دارن.

گام های کروماتیک و گام های دیاتونیک.


۱۳۸۹ مرداد ۲۴, یکشنبه

برگزاري كارگاه تحليلي موسيقي در فرهنگسراي گلستان



ایلنا: كارگاه تحليلي موسيقي سنتي ايراني كه با مشاركت كانون موسيقي هم نوا برگزار مي‌شود، «پژمان قربانيان» كارشناس برنامه درباره مسائلي چون تاريخچه موسيقي سنتي چهرههاي موسيقي سنتي ايران و... صحبت مي كند.
اين كارگاه روزهاي 17 و 21 مردادماه، ساعت 18 تا 20 در سالن فدك فرهنگسرا برگزار خواهد شد.
علاقه مندان ميتوانند جهت شركت در اين برنامه به فرهنگسراي گلستان واقع در نارمك ميدان هلال احمر، خيابان گلستان مراجعه كنند و يا جهت كسب اطلاعات بيشتر به شماره تلفنهاي 77841376-9 تماس بگيرند.

تكنوازي ويولون «حسن كامكار» منتشر مي شود



خبرگزاري فارس: هوشنگ كامكار از انتشار آلبوم تكنوازي پدر خود طي روزهاي آينده خبر داد.
هوشنگ كامكار آهنگساز و سرپرست گروه كامكارها در گفت وگو با خبرنگار موسيقي فارس گفت: مجموعه اي از تكنوازي‌هاي ويولون پدرم مرحوم حسن كامكار را پيدا كرده ام كه معقتدم تا به حال تكنوازي ويولون با اين تكنيك و شيوه نشنيده ام.
وي ادامه داد: اين آثار را با جمع آوري در قالب يك آلبوم موسيقي منتشر خواهم كرد.
اين آهنگساز بيان داشت: اين اثر طي يكي دو روز آينده در بازار موسيقي منتشر خواهد شد.
كامكار در خاتمه درباره فعاليتهاي گروه خاطرنشان كرد: همزمان با عيد سعيد فطر در مركز همايش‌هاي برج ميلاد به همراه گروه كامكارها به روي صحنه ميرويم. اين كنسرت 18 تا 20 شهريور و در دو بخش فارسي و كردي برگزار می شود...

صداوسیما پخش دعای"ربنای" شجریان را ممنوع کرد



سازمان صداوسيما پخش دعاي ربنا با صداي محمدرضا شجريان را به طور کامل در تمام شبکه ها ممنوع کرد.

به گزارش البرز اين تصميم از چند روز قبل به اطلاع برنامه سازان ويژه برنامه هاي افطار کليه شبکه هاي راديو و تلويزيون رسيده و مورد تاکيد قرار گرفته است.

اين سازمان حتي از پخش آگهي هاي بازرگاني که معمولا در ماه رمضان با نواي اذان يا دعا همراه است در صورتي که صداي ربنا زير صداي آگهي قرار گرفته باشد ممانعت مي کند.


۱۳۸۹ مرداد ۱۰, یکشنبه

...



پیکر استاد محمد نوری فردا ساعت 9:30 تشییع می شود
پیکر استاد محمد نوری خواننده پیشکسوت ساعت 9:30 روز دوشنبه 11 مردادماه با حضور هنرمندان موسیقی و دوستداران این هنرمند از مقابل تالار وحدت به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم محمد سریر مدیرعامل خانه موسیقی در خصوص زندگی و ویژگیهای آواز او سخن خواهد گفت و در ادامه برخی از شاگردان او صحبتهایی درباره اخلاق محمد نوری و شیوه های آوازی این هنرمند پیشکسوت ایراد می کنند.

استاد محمد نوری خواننده پیشکسوت، مرد هنر و اخلاق و چهره ماندگار کشور به دلیل بیماری و وخامت وضعیت جسمانی شامگاه گذشته در بیمارستان دار فانی را وداع گفت و جامعه موسیقی و هنری کشور را در ماتم فرو برد.

استاد محمد نوری درگذشت...


محمد نوری به دیار باقی شتافت
استاد محمد نوری خواننده پیشکسوت، مرد هنر و اخلاق و چهره ماندگار کشور به دلیل بیماری و وخامت وضعیت جسمانی شنبه شب در بیمارستان دار فانی را وداع گفت و جامعه موسیقی و هنری کشور را در ماتم فرو برد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد نوری که حدود یک سال درگیر بیماری سخت و بدخیم بود و برای چندمین بار در سه ماه گذشته در بیمارستان بستری شد امشب دارفانی را وداع گفت.

داود گنجه ای موسیقیدان پیشکسوت و قائم مقام خانه موسیقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره زمان تشییع پیکر استاد نوری گفت: زمان دقیق تشییع پیکر استاد نوری به زودی اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: به احتمال زیاد پیکر استاد دوشنبه از مقابل تالار وحدت تشییع خواهد شد.

محمد نوری از خوانندگان مطرح و پرمخاطب دهه چهل که از همان اوان پا روی دنیا گذاشت در دهه نهم زندگیش، دنیا را با صدای ماندگار خود تنها گذاشت.

نوری در کنار تحصیل در رشته ادبیات زبان انگلیسی و رشته نمایش، آواز ایرانی را نزد اسماعیل مهرتاش آموخت. بعد از آن نزد اساتید هنرستان عالی موسیقی "سیروس شهردار" و "فریدون فرزانه" و"مصطفی پورتراب" رفت و از آنها تئوری موسیقی، سلفژ و نوازندگی پیانو را فراگرفت. آواز کلاسیک را نزد ئولین باغچه بان و فاخره صبا آموخته و شیوه آوازی خود را با تاثیر از استادانی چون حسین اصلانی، ناصر حسینی پیدا کرد و رفته رفته به شیوه منحصر به فرد خود دست یافت. شیوه ای که به سختی می توان آن را در زیر شاخه ای از شاخه هایی چون پاپ، کلاسیک و... گنجاند.

اجرای ترانه های مختلف محلی آذری ، گیلکی، شیرازی و... اوهمچون "جان مریم"، "شالیزار"،"واسونک"،"جمعه بازار" و... به لحاظ احساس و لهجه در نهایت زیبایی و استادی است.

نوری علی رغم تمامی این تواناییها و موقعیتهای هنری هیچگاه در پی مال اندوزی و بساز و بفروشی نرفت اما از سوی دیگر به لحاظ پایبندی به اخلاقیات و پرهیز از دروغ و فریب به جایگاه والایی در بین مخاطبان و در اجتماع دست یافت.

این چهره دوست داشتنی و متین چند سال پیش از سوی سازمان صدا و سیما به عنوان چهره ماندگار موسیقی انتخاب و معرفی شد.

اینک این مرد هنر و اخلاق و این اسطوره موسیقی مردمی که صدا و طنین دلنشینش روح و روان هر شنونده ای را نوازش می کند دنیا را ترک و به دیار باقی شتافت.
منبع : خبرگزاری مهر