My playlist


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

۱۳۸۹ مرداد ۷, پنجشنبه

حميد خزاعی روي صحنه



به جاي قطعه «مرغ سحر»؛
اركستر آكادميك تهران «ايران اي سراي اميد» را اجرا مي‌كند

خبرگزاري فارس: كنسرت اركستر آكادميك تهران به سرپرستي امين سالمي، 14 و 15 مرداد ماه در تالار وحدت برگزار مي‌شود.
به گزارش خبرنگار موسيقي فارس،‌ در اين كنسرت اركستر آكادميك تهران با تلفيقي از سازهاي ايراني هم‌چون تار، سه‌تار، سنتور، عود، دف و تنبك و سازهاي غربي و نيز سازهاي برنجي و به خوانندگي حميد خزاعي به روي صحنه مي‌رود و در دو بخش به اجراي برنامه مي‌پردازد.
بنا بر اين گزارش، اركستر در بخش اول اين كنسرت قطعاتي چون نيايش، سوداي عشق، شكوه وطن، رنگ جاودان، سرمست، هيچ مگو، سراي اميد و در ‎ قسمت دوم قطعات ‎سلام، سفر كرده، جلوه رخسار، بي وفا، پاييز (ملودي آذري)، تصنيف دام عشق (براساس قطعه آذري آيريليق) از ساخته‌هاي همايون خرم، محمدرضا لطفي، مجيد درخشاني، حسن كسايي، علي تجويدي، محمد وكيلي، آرش قاسمي و... را اجرا مي‌كند.

البته قرار بود قطعه مرغ سحر نيز توسط اركستر اجرا شود كه قطعه ايران اي سراي اميد محمدرضا لطفي جايگزين آن شد.

اين اركستر با بيش از 100 نوازنده جوان به عنوان بزرگترين اركستر خصوصي ايران در قالب موسيقي ملي ايراني به اجراي برنامه خواهد پرداخت.
كنسرت اركستر آكادميك تهران به همت انجمن موسيقي ايران، 14 و 15 مردادماه ساعت 21 در تالار وحدت برگزار مي‌شود.

اجرای دونوازی ویولن و گیتار در سالن رودکی



دونوازی ویولن و گیتار "مازیار ظهیرالدینی" و "آیدین ارجمند" در تاریخ 14 و 15 مرداماه ساعت 21 در سالن رودکی برگزار می شود

"مازیار ظهیرالدینی" نوازنده ویولن با اعلام این خبر درتوضیح جزئیات این کنسرت به خبرنگار مهر گفت : در این اجرا که در دو شب برگزار می شود، آثاری از آهنگسازانی چون" لئون براور"،دو قطعه از "پاگانینی"،" پیاتزولا"، "مانسه" و " مانوئل دوفایا" به روی صحنه می رود.

وی در ادامه افزود : در بخش ویژه این کنسرت قطعه ای از احسان صبوحی آهنگساز جوان ایرانی اجرا می شود، این قطعه به سفارش من ویژه دو ساز ویولن و گیتار نوشته شده است که من و آیدین ارجمند با افتخار آن را اجرا می کنیم.

سرپرست ارکستر پارسیان در پاسخ به سئوالی مبنی برچرایی تغییر این ارکستر از زهی به فیلارمونیک گفت : بحث تغییر نام این ارکستر از آغاز مطرح نبوده است و ارکستر پارسیان به شکل زهی به قوت خود باقی است و این تغییر عنوان فقط برای یک اجرا درنظر گرفته شده است به این ترتیب که طبق صحبت هایی که با مدیر انتشارات بتهوون انجام شده است قرار است این موسسه به عنوان تهیه کننده کنسرتی در مهرماه با ادغام دو ارکستر زهی پارسیان و ارکستر بادی تهران به سرپرستی سینا ذکایی برگزار کند به همین دلیل به طور موقت به ارکستر فیلارمونیک پارسیان تغییر نام داده ایم.

مازیار ظهیرالدینی درادامه صحبت های خود افزود : درحال حاضر در مرحله صدور مجوز هستیم و قرار است این کنسرت مهرماه به رهبری علی رهبری برگزار شود.
منبع : خبر مهر

همایون شجریان افسانه سیمرغ را روایت می‌کند


همایون شجریان افسانه سیمرغ را روایت می‌کند
قطعه سیمرغ آخرین اثر حمید متبسم به خوانندگی همایون شجریان و اجرای ارکستر بزرگ سازهای ملی به رهبری محمرضا درویشی در روزهای هفتم تا نهم مرداد ماه در استادیوم تنیس ورزشگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد و فروش بلیت این برنامه از ساعت ده صبح روز دوشنبه در سایت سیمرغ و سه مرکز فروش بلیت آغاز خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی پروژه سیمرغ؛ تصنیف این اثر که برای ارکستر بزرگ سازهای ملی ایران٬ گروه کر و خواننده نوشته شده حدود پنج سال به طول انجامیده و مراحل تمرین ارکستر با حضور حدود چهل نوازنده و خواننده از آبان ماه سال گذشته آغاز شده است.
اولین اجرای سیمرغ در روزهای هفتم تا نهم مرداد در استادیوم تنیس مجموعه ورزشی انقلاب به روی صحنه خواهد رفت. در این اجراها ارکستر سازهای ملی به همراهی گروه کر و رهبری محمدرضا درویشی و خوانندگی همایون شجریان ابتدا قطعه سیمرغ را اجرا خواهند کرد. این قطعه در شش قسمت داستان زال و سیمرغ را روایت خواهد کرد. این قطعه با دیباچه‌ای برای ارکستر و گروه کر آغاز شده و دربخش دوم که «زادن زال» نام دارد؛ داستان تولد زال نقل می‌شود. در بخش‌های بعدی این قطعه که به ترتیب «سام و زال»٬ «سیمرغ و زال» و «بازگشت زال» نام دارد٬ داستان زندگی زال و رهاشدن او در البرز کوه٬ مراقبت سیمرغ از او و رشد و نمو زال نقل می‌شود تا جایی که زال جوانی برومند بدل شده و آوازه‌اش به سام نریمان می‌رسد و پدر شرمگین از رها کردن فرزند در پی یافتن او می‌شتابد و فرزند عمل نکوهیده پدر را می‌بخشد.
پنج قسمت نخست سیمرغ در مایه‌های چهارگاه٬ همایون٬ ماهور و آواز اصفهان تصنیف شده ولی در بخش پایانی قطعه٬ ارکستر به نوا تغییر کوک داده تا داستان عاشقانه «رودابه و زال» به زبان موسیقی و آواز نقل شود. پایان با شکوه قطعه سیمرغ در هم‌آوایی همایون شجریان٬ گروه کر و ارکستر قطعاً یکی از به یادماندنی‌ترین لحظات در خاطرات علاقه‌مندان به موسیقی درج خواهد شد.
حمید متبسم درباره آخرین اثر خود که در نوع خود اثری منحصر به فرد است می‌گوید: «دستمايه‌ی قطعه «سيمرغ» داستان زندگي زال است كه فردوسي در اين داستان نه تنها به حماسه پهلواني‌ها پرداخته بلکه به نکات ظريف و راهنماي زندگي انسان مانند سرنوشت، گذشت و عشق نيز اشاره کرده است و تاکيد «سيمرغ» نيز درست بر اين دغدغه‌هاست و در واقع همين‌جاست که «سيمرغ» به‌عنوان يک قطعه موسيقي راهش را از ديگر آثار موسيقي آوازي ايران و ديگرآثار خود من نيز جدا مي‌کند.».
آهنگساز سیمرغ شاهنامه فردوسي را بهترين و بالاترين هدف براي پديد آوردن این اثر می‌داند: «من سال‌ها به تصوير کردن موسيقایی حماسه‌های شاهنامه فکر کرده‌ام و برای شروع کار نياز به تجربه و جسارت قدم گذاشتن به يک چنين راهي داشتم.»
پیش از قطعه سیمرغ٬ ارکستر بزرگ سازهای ملی قطعه «ونوشه» که اثری است برای سه تار و ارکستر را می‌نوازد. این اثر اولین اثر «حمید متبسم» است که در سال 1369 به رشته تحریر درآمده و در آلبوم «بامداد» ارایه شده است. این اولین اجرای صحنه‌ای از ونوشه محسوب می‌شود که خود آهنگساز در نقش تکنواز سه‌تار حاضر خواهد بود.
ارکستر بزرگ ساز‌های ملی «سیمرغ» با حضور نوازندگان برجسته و جوانی همچون «سینا جهان‌آبادی» نوازنده کمانچه و مایستر ارکستر٬ «آزاد میرزاپور» نوازنده تار٬ «پاشا هنجنی» نوازنده نی٬ «علی پژوهشگر» نوازنده بربت٬ «رضا آبایی» نوازنده قیچک٬ «پویا سرایی» نوازنده سنتور و «لوریس هویان» سرپرست گروه کر کار خود را از آبان سال گذشته آغاز کرده‌اند و تا کنون بیش از بیست جلسه تمرین با هدایت محمدرضا درویشی انجام داده‌اند. از دیگر اعضای این گروه می‌توان به پویان بیگلر٬ آذر زرگریان٬ سیاوش برهانی٬ پدیده احرار نژاد و سحر سخایی نوازندگان تار٬ مسلم علی‌پور٬ سینا اعلم٬ علیرضا دریایی٬ مهرنوش بهنام‌نیا٬ سهیل صادقی نوازندگان کمانچه٬ مرجان راوندی و مسعود عابدینی نوازندگان بربت٬ شیما شاه‌محمدی و سمانه باروتی٬ حامد افشاری و بیتا قاسمی نوازندگان قیچک و قیچک باس٬ جلال پورسعید٬ آوا ایوبی و ترگل خیلیقی نوازندگان تارباس و نیما خادم‌لو٬ مازیار یونسی٬ مهیار تهماسبی٬ سایه صدیفی٬ گلاره وزیری‌زاده٬ شقایق نیری و آفتاب درویشی خوانندگان گروه کر یاد کرد. مدیریت این ارکستر به عهده «بهرنگ تنکابنی» است.
این کنسرت توسط شرکت دل‌آواز برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ده صبح روز دوشنبه مرداد ماه با مراجعه به سایت سیمرغ بلیت تهیه کنند. گفتنی است مرکز رایساز٬ پشتیبانی سایت فروش بلیت (7- 88727046) آماده پاسخگویی به مشکلات فروش آنلاین بلیت کنسرت و همچنین رزور تلفنی بلیت است. همچنین مرکز موسیقی بتهوون (9-88313868)٬ مرکز موسیقی ققنوس (22728007 – 22738007) و فروشگاه کافه کهن (6-88814495) نیز آماده ارایه بلیت به علاقه‌مندان هستند.

۱۳۸۹ مرداد ۴, دوشنبه

آکورد های اف ال

این پست برای جواب آقا فرهاد.
من که منظورتون رو کامل متوجه نشدم.اگر میخواید از آکورد ها تو اف ال استفاده کنید،که تو قسمت پیانو رول هر کانال میتونید به همه ی آکورد ها دسترسی داشته باشید.متاسفانه سیستم اصلیه من رفته واسه آپدیت.و رو این سیستم نرم افزار رو ندارم که براتون عکسشو بذارم.اما به محض اینکه دسترسی داشتم،حتما این کار رو میکنم.
مورد بعد اینکه اگه میدی کنترلر دارید که ترتیب آکورد ها هیچ فرقی نمیکنه.یعنی شما میتونی با اف ال از آکورد ها رکورد بگیری.یعنی مثلا آکورد های آهنگتون رو انتخاب کنید و همراه با ملودی اون رو رکورد کنی.این روش که راه های زیادی داره.باید ببینی چطور راحتی...
اگر هم منظورت اینه که چطور میتونی با کیبورد کام آکورد بگیری که فلسفش جداست.
تو اف ال هر کدوم از کلید های کیبورد حکم 1 کلاوی رو داره.مثلاً حرف Y نت ( لا ) هست و همچنین ترکیب کلیدهای Y I P همان آکورد لا مینوره.


T U O = G

R Y I = F

E T U = Em

و ...
اینم 1 فایل پی دی اف که فرمول تمام آکورد های اف ال رو روی کیبورد کامپیوتر داره.
دانلود آکورد ها(right click and save target as)
و موردی که گفته بودی انتخاب آکورد،بعد از توجه به گام آهنگ،مهمترین مورد اینه که اون آکوردی که انتخاب میکنی به ملودیت بخوره و داخل ملودی حل شه.
امیدوارم منظورتون رو متوجه شده باشم و تونسته باشم کمک کنم.اگر بازم سوالی بود،من در خدمتم...

۱۳۸۹ تیر ۳۱, پنجشنبه

پیکر رضا سقایی با بدرقه اشک و آه به خرم آباد رفت



پیکر رضا سقایی با بدرقه اشک و آه به خرم آباد رفت
مراسم تشییع پیکر هنرمند فقید رضا سقایی در میان اندوه مشایعت کنندگان برگزار و سپس برای خاکسپاری به زادگاهش خرم آباد منتقل شد.
به گزارش خبرنگار مهر مراسم تشییع که قرار بود از ساعت 9 صبح امروز آغاز شود با کمی تاخیر و بعد از جمع شدن عده ای از دوستداران و علاقه مندان موسیقی نواحی و لری شروع شد .

در این مراسم که اجرای آن برعهده پیامانی، مجری پیشکسوت صدا و سیما و همشهری سقایی بود برخی از دوستان و بستگان مرحوم سقایی در باره ویژگیهای اخلاقی و هنری او صحبت کردند.

درویش رضا منظمی نوازنده کمانچه و استاد بازنشسته دانشگاه با انتقاد از کم توجهی مسئولان به وضعیت هنرمندان گفت : هنرمندان بیش از آنکه نیازمند مادیات باشند به توجه و محبت نیاز دارند و ما امروز شاهد هستیم که سقایی که بیش از 20 سال بیمار و در کنج خانه اش افتاده بود هیجکس سراغی از او نمی گرفت ولی حالا همه به سر و سینه خود می زنند.

در ادامه این مراسم برخی از خوانندگان موسیقی لری به مرثیه خوانی و اجرای برخی تمها و ملودی های لری که مخصوص مراسم عزا است پرداختند و در پایان نیز با سرنا و دهل موسیقی مخصوص سوگ لرستان اجرا شد .

در این مراسم مسئولان انجمن لرستانی های مقیم مرکز وهمچنین برخی چهره های فرهنگی و هنری از جمله هوشنگ کامکار،سید فرید قاسمی،حسین پرنیا،سید عباس سجادی،برخی از اعضای هیئت مدیره کانونهای خانه موسیقی و...حضورداشتند.

۱۳۸۹ تیر ۲۸, دوشنبه

فرهاد هراتي با آلبوم خلوت خاكستري مي‌آيد


فرهاد هراتي سرپرست گروه ناميرا كنسرت گروه راز را 4 تا 6 اسفندماه سالجاري در تالار وحدت به صحنه مي‌برد.
ایلنا: هراتي در گفتگو با ايلنا از اجراي كنسرت اسنفدماه خود خبر داد و گفت: اين كنسرت درباره فيلم مستندي است كه سال 87 از تلويزيون پخش شدو به مثبت نگاه كردن به زندگي مي‌پردازد.
وي از انتشار آلبوم «خلوت خاكستري» تا مرداد ماه خبر داد و افزود: در اين آلبوم سه قطعه براي اركستر و هفت قطعه آن تكنوازي پيانو است كه همه قطعات را خودم آهنگسازي كرده‌ام.
سرپرست گروه موسيقي ناميرا با اشاره به اينكه اثر موسيقايي «خلوت خاكستري» 55 دقيقه موسيقي محسوب مي شود، گفت: اين اثر تركيبي از موسيقي كلاسيك و موسيقي پاپ است.

آلبوم "سبزه ریزه میزه" رونمایی می شود



مراسم رونمایی از آلبوم موسیقی "سبزه ریزه میزه" به آهنگسازی ملیحه سعیدی و خوانندگی حمید جبلی چهارشنبه 30 تیرماه ساعت 17 درفرهنگسرای انقلاب برگزار می شود.
به گزارش خبرنگارمهر، در این مراسم که با حضور ملیحه سعیدی آهنگساز آلبوم "سبزه ریزه میزه" ، حمید جبلی خواننده و مصطفی رحماندوست شاعر این مجموعه برگزار می شود ارفع اطرایی هنرمند پیشکسوت موسیقی و نوازنده سنتور و همچنین علیرضاپورامید درخصوص شیوه های آهنگسازی ملیحه سعیدی در این آلبوم صحبت خواهند کرد.

ادامه مراسم رونمایی این آلبوم به ارائه نظرات کارشناسی بیوک ملکی و و اسدالله شعبانی درباره اشعار این آثار اختصاص دارد.

آلبوم موسیقی "سبزه ریزه میزه" شامل 14 قطعه در دستگاه ماهور همراه با معرفی گوشه هایی از این دستگاه و آواز اصفهان است ،قطعات "الستون و ولستون "،"سروناز" درآمد بیات اصفهان،"لالایی" جامه دران،"فوتبال" بیات راجع،"کوچولو" سوز و گداز،"نان و پنیر و پونه" عشاق از جمله قطعاتی این آلبوم هستند که درآواز اصفهان منتشر شده است.

همچنین برخی دیگر از این قطعات در دستگاه ماهور و متعلقاتش اجرا شده است و قطعات "چشماش قشنگه" درآمد ماهور ،"سبز بهار"، " زنگوله، "گل پونه" چهارپاره و شکسته "گل و گلدون" سفیر راک ، "گل پسر"عراق،"سلام" راک از دیگر قطعات آلبوم "سبزه ریزه میزه"است.

۱۳۸۹ تیر ۲۷, یکشنبه

Winter(from 4season)-Antonio Vivaldi-زمستان ویوالدی

قسمتی از زمستون ویوالدی.این قطعه از مجموعه قطعات 4 فصل ویوالدیه.زمستون رو انتخاب کردم چون متولد این فصلم...
مطمئنا خوشتون میاد...

                                                                             دانلود

کنسرت کلهر با کمان جدید




بازگشت «خشايار اعتمادي»



خشايار اعتمادي با انتشار آلبومي متفاوت پس از 4 سال پا به جامعه هنري مي‌گذارد

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي موسسه فرهنگي هنري نهاله رودكي، اين اثر كه ساختاري متفاوت از كارهاي قبلي خشايار اعتمادي دارد به زودي با عنوان «بايد به تو برگردم» در بازار موسيقي منتشر مي‌شود.
در اين اثر قطعاتي به آهنگسازي بهروز صفاريان،‌ خشايار اعتمادي و رسول رسولي به چشم مي‌خورد كه هنرمنداني چون اميد حجت،فيروز ويسانلو،ايمن خراساني، بهنام حكيم، پيام توني،‌فريد فراز ، احسان ني‌زن، بهروز صفاريان و رسول رسولي به هنرنمايي پرداخته‌اند.
بنابراين گزارش ،‌از خشايار اعتمادي تا كنون آلبوم‌هايي چون طعنه،‌عاشقي هركي هركي شد،‌خاتون ، دلشوره، يادته، خدا تورو ببخشه و مثل هيچ كس منتشر شده است كه «بايد به تو برگردم» بعد از گذشت 4 سال از انتشار آلبوم خدا تو رو ببخشه به بازار موسيقي مي‌آيد.
خشايار اعتمادي بواسطه حضورش در موسيقي پاپ و رواج اين سبك در اواسط دهه 70، هنرمندي مؤثر و جريان‌ساز لقب گرفت.
«بايد به تو برگردم» توسط موسسه فرهنگي هنري نهاله رودكي با مديريت پژمان بلورچي در بازار موسيقي منتشر مي‌شود.

۱۳۸۹ تیر ۲۲, سه‌شنبه

کنسرت کلهر و نوربخش در تهران آری در تبریز نه



حمیدرضا نوربخش از مخالفت مسئولان ارشاد تبریز با برگزاری هر گونه کنسرت از جمله کنسرت گروه "همنوازان کلهر" در این شهر خبر داد.
خواننده گروه موسیقی "همنوازان کلهر" با اعلام این خبر در خصوص جزئیات ممانعت از برگزاری کنسرت این گروه در تبریز به خبرنگار مهر گفت : حدود 15 روز پیش درخواست صدور مجوز برای برگزاری کنسرت در تاریخ اول مردادماه را به اداره کل ارشاد تبریز ارائه کردیم و پیش پرداخت رزرو سالن هم پرداخت شد. مسئولان هم قول مساعد برای همکاری با گروه دادند ولی متاسفانه مطلع شدیم که با درخواست مجوز برای برگزاری کنسرت موافقت نشده است و زمانی که دلیل را جویا شدیم گفتند که به هیچ گروه موسیقی برای برگزاری کنسرت مجوز داده نمی شود.

حمیدرضا نوربخش در ادامه صحبتهای خود به آمادگی گروه برای برگزاری کنسرت در تهران اشاره کرد و گفت : گروه مشغول تمرین قطعات هستند و قرار است قطعاتی بر اساس اشعاری از مولانا اجرا شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بلیتهای کنسرت رو به اتمام است گفت: مناسب بودن قیمت بلیتها یکی از دلایل اتمام بلیتهای این کنسرت است چرا که من خودم به عنوان یکی از اهالی موسیقی همیشه نسبت به بالا بودن هزینه ها معترض بودم . البته بالا بودن قیمت بلیتهای کنسرت به دلیل هزینه های جانبی کنسرت است چرا که علاوه بر اجاره بهای سالن سیستم صوت و نور هزینه جداگانه ای دارد و همین مسئله هزینه های برگزاری کنسرت را بالا می برد و برگزار کننده کنسرت هم ناچار است که بخشی از این هزینه ها را روی قیمت بلیت بکشد.

نوربخش در پایان افزود: به همین دلایلی که اشاره کردم به اتفاق کیهان کلهر تصمیم گرفتیم به منظور کاهش هزینه ها کنسرت را در تالار وحدت برگزار کنیم زیرا این تالار از جمله مکانهای فرهنگی و هنری وزارت ارشاد است که تخفیفهایی را برای برگزاری کنسرت قائل است ضمن اینکه فضای مناسبی نیز برای برگزاری کنسرت دارد از همین رو با همکاری بنیاد رودکی به قیمت مناسبی برای برگزاری این کنسرت توافق کردیم.

بلیتهای این کنسرت که از 23 تا 29 تیرماه (به غیر از 27 تیر) در تالار وحدت برگزار می شود از طریق اینترنت و مراکز فروش با قیمتهای 20، 25 و30 هزارتومان عرضه شده است.

داود گنجه ای در گفتگو با مهر...



ممیزی آثار صوتی برچیده شود/ وزارت ارشاد به آثار بی کیفیت مجوز ندهد
عضو شورای نظارت دفتر موسیقی ارشاد گفت: ممیزی آثار صوتی باید در وزارت ارشاد برچیده و فقط برای آثار ارزشمند و قابل ارائه مجوز صادر شود.
داود گنجه ای با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه از سی سال پیش تا کنون در بطن مسائل صدور مجوزها بوده است به خبرنگار مهر گفت : از همان اوایل پیروزی انقلاب ما که در زمینه موسیقی سنتی و ملی فعالیت داشتیم سعی کردیم به موسیقی ارزشمند در انواع مختلف ردیف دستگاهی و موسیقیهایی که فکر و اندیشه ای در ورای آنها است بها بدهیم و همین کار را هم کردیم و نتیجه اش را هم دیدیم که در دهه شصت چه موسیقی های ماندگار و زیبایی تولید و عرضه شد.

بستر سازی فرهنگی برای فعالیت گروههای سنتی

این ردیفدان و نوازنده کمانچه با انتقاد از سختی کار برای فعالیت در حوزه موسیقی ملی و سنتی گفت: ما در این سالهای اخیر بیشتر برای اجراهای موسیقی پاپ مجوز می دهیم و به علت موانع بسیار زیاد برای موسیقی سنتی کمتر گروهی برای اجرای این نوع موسیقی که هویت فرهنگی ما است رغبتی برای اجرا دارد در صورتی که اگر هدف ما حمایت از این نوع موسیقی است باید بستر مناسبی برای فعالیت گروههای سنتی در سراسر ایران (و نه فقط در تهران) مهیا کنیم.

وزارت ارشاد به آثار بی کیفیت مجوز ندهد

این عضو شورای ارزشیابی و صدور مجوزموسیقی ارشاد در پاسخ به این سوال که چرا در حال حاضر به موسیقیهای کم ارزش مجوز می دهید گفت: اول اجازه بدهید که من این شائبه را برطرف کنم که ما ممیز ارشاد نیستیم. ما به عنوان کارشناس و مشاوران حوزه موسیقی در این وزارتخانه خدمت می کنیم و هدفمان هم حمایت از موسیقی سالم و ارزشی است و تفاوتی هم نمی کند که موسیقی مورد نظر در چه چارچوبی ارائه شده باشد. اما در پاسخ به سوال شما باید بگویم که من هم از این نوع موسیقیها راضی نیستم و بارها به مسئولان و حتی به وزیر سابق ارشاد نیز صراحتا گفتم که چرا ما باید به این نوع موسیقیهای بی کیفیت که حامل هیچ پیام و ارزشی نیست مجوز بدهیم و مهر و امضای ارشاد را پای آنها بگذاریم.

وظیفه شورای نظارت وزارت ارشاد بررسی فنی آثار است

این استاد پیشکسوت موسیقی در ادامه با تاکید بر اینکه تعیین سیاستهای فرهنگی در حوزه موسیقی نیاز به مهندسی دقیق و ظریف دارد گفت: وظیفه ما در شواری ارشاد این است که آثار ارائه شده را از نظر فنی بررسی کنیم که صدای سازها خارج نباشد، ملودی ابتدا و انتها داشته باشد و .... در صورتی که همین آثاری که به لحاظ فنی نظارت می شود از نظر کیفی و محتوی و خیلی مسائل دیگر دارای ضعف و نقصان بسیار است و به همین دلیل هم هست که به ما انتقاد می شود که چرا به اینگونه آثار مجوز می دهیم و این انتقاد درست هم هست اما باید توجه داشت که اصلاح اینگونه مسائل وظیفه ما نیست چرا که اینها از جمله مواردی است که با مهندسی فرهنگی و سیاستگذاریهای کلان و بویژه با همکاری نهادهای فرهنگی و اجتماعی مرتبط - در حوزه اجرا - قابل دستیابی و اصلاح است.

گنجه ای در ادامه با اشاره به اینکه من از همان جوانی سعی کرده ان منتقد منصفی باشم و برای انتقادهایم راهکاری نیز در نظر می گیرم گفت: هدف همه ما خدمت به فرهنگ و هنر این مرز و بوم است و همین آقای شاه آبادی هم که به تازگی به عنوان معاون هنری ارشاد انتخاب شده انسان بسیار خوشفکر و سلیمی است و قطعا ایشان هم همین هدف را دارد و ما باید به یکدیگر کمک کنیم تا به نتیجه برسیم. من در شورای سیاستگذاری سابق بارها و بارها گفتم و با صدای بلند تکرار کردم که ما نباید فقط ممیزی باشیم و پیشنهاد دادم که مهر و امضای ارشاد را برای این کارهای بی ارزش خرج نکنیم ولی کسی گوش نکرد.

ممیزی آثار صوتی در وزارت ارشاد برچیده شود

عضو شورای عالی موسیقی در ادامه همین موضوع با بیان این نکته که باید آن طرف مسئله را دید که آن جوان و آن هنرجوی نو رسیده گناهی ندارد افزود: این جوانان خواننده و آهنگساز و نوازنده که ما آثار آنها را بی ارزش می دانیم الگو و نمونه ای ندارند که راهنمایی بشوند و به اصطلاح خط بگیرند و باید قبول کنیم که یکی از دلایل عمده این نقیصه تعطیل بودن واحد نمونه سازی ارشاد است که امیدوارم در معاونت جدید فکری برای آن بشود.

عضو هیئت مدیره خانه موسیقی در پایان گفت: من هنوز معتقدم که باید ممیزی آثار صوتی در ارشاد برچیده و تائیدیه ارشاد فقط برای آثار ارزشمند و قابل ارائه صادر شود.به عبارت دیگر آثار ارزشمند با گرفتن تائیدیه ارشاد مورد حمایت قرار گیرند و دیگر آثار بی کیفیت ، بدون این حمایت و در صورتی که صاحب اثر تمایل داشته باشد بدون نیاز به اخذ مجوزمنتشر شود.

رسیتال پیانوی نوازنده بلژیکی در ارسباران برگزار می شود



رسیتال پیانوی نوازنده بلژیکی در ارسباران برگزار می شود
رسیتال پیانوی "لیزولت سلز" نوازنده بلژیکی امشب از ساعت 21 در فرهنگسرای ارسباران برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار مهر در این برنامه خانم "سلز"که در دانشگاه بروکسل به عنوان موسیقیدان فعالیت داشته و مطالعاتی بر روی موسیقی شرق دارد آثاری از شوپن،موزارت،باخ وبرامس را به صورت تکنوازی اجراخواهد کرد.

۱۳۸۹ تیر ۱۹, شنبه

مفهوم گام

ما تو بحث تئوری موسیقی به بحث گام ها رسیدیم.بحث گام ها خیلی مفصله که برای آشنایی باهاش من 1 توضیح بسیار عالی پیدا کردم.از وبلاگ یکی از دوستان.
فکر نمیکنم توضیحی ازین بهتر باشه.
سلام
يكي از اصليترين مفاهيم در موسيقي بحث مد يا همان گام ميباشد.همه ما كه در موسيقي دستي داريم كلمه گام را شنيده ايم اما چقدر با مفهوم آن آشنايي داريم.
براي فهم راحت گام از بحث موسيقي بياييم بيرون و به دنياي ادبيات سري بزنيم.در ادبيات قالبهاي مختلف شعري داريم كه هر كدام قوانين سرايش خاص خود را دارند.تعداد ابيات ، طرز قرار گرفتن قافيه و رديف ، حتي مضمون و حس آن قالب قابل پيش بيني ميباشد.
گام در موسيقي براي يك آهنگ مثل قالب شعر در ادبيات براي يك شعر است.هر گام داراي قاعده ساخت معلوم ،نت ابتدا وانتهايي معلوم ، مجموعه نتهاي معلوم و به طبع آن آكوردهاي معلوم ميباشد. در نتيجه شما با دانستن گام يك آهنگ نام نتهاي استفاده شده در آن و آكوردهاي احتمالي موجود در آهنگ را خوهيد دانست كه اين همان پايه كار در بداهه نوازي موسيقي نيزميباشد.
البته معلوم است در محدوديت ها و ساير خصوصيات كاملا عين هم نيستند اما بنظر من اين راحترين راه براي فهم گام است.

به عنوان مثالي براي موارد غير مشابه : مثلا شما در ادبيات نمتوانيد نيمي از شعر خود را قصيده بگوييد و نيمي ديگر را غزل ،اما در موسيقي در ميان آهنگ ميتوان گام را عوض كرد (مدولاسيون).

در موارد مشابه : مثلا غزل معمولا مضمون عاشقانه دارد ودر موسيقي نيز معمولا گام سي مينور گام خوبي براي آهنگهاي عاشقانه است.(در رابطه با اينكه هر گامي براي چه حسي خوب است در آينده خواهم نوشت).

گامها در موسيقي مثل سبد هاي پر از خوراكي هستند كه معمولا وقتي انتخاب ميشوند تنها مجازيم از خوراكيهاي داخل آن سبد بخوريم ، اين سبد ها داراي خوراكيهاي مشترك ويا متفاوت هستند ، بعضي وقتها از روي سليقه خاص خود ، ناخنك هايي به ساير سبد ها هم ميزنيم.بعضي وقتها هم آنقدر خوراكي خودمان خوشمزه و كافي است كه اينكار را نميكنيم.هر سبد اسم و ويژگي خاص خود را دارد و البته طعم مخصوص خود
منبع:http://faham.persianblog.ir

آنتونیو ویوالدی

آنتونیو لوچو ویوالدی (به ایتالیایی: Antonio Lucio Vivaldi) (زاده ۴ مارس ۱۶۷۸ - درگذشته ۲۸ یا ۲۷ ژوئیه ۱۷۴۱) کشیشی ونیزی، یکی از مشهورترین آهنگسازان دوران باروک و ویلنیستی چیره‌دست بود. او به «کشیش موقرمز (به ایتالیایی: Il prete rosso) نیز مشهور بوده است.
دوران جوانی
آنتونیو لوچیو ویوالدی در ۴ مارس ۱۶۷۸ در ونیز پایتخت جمهوری ونیز به دنیا آمد. او به دلیل خطری که تهدید به مردنش می‌کرد توسط یک قابله و در خانه‌اش غسل تعمید داده شد که البته دلیل این خطر معین نشده‌است اما احتمالاً ضعف جسمانی کودک و یا زمین لرزه‌ای که در آن روز باعث لرزش شهر شده بود علت این غسل غیر رسمی بود و غسل رسمی ویوالدی تا دو ماه پس از تولدش انجام نشد. پدرش جوانی باتیستا تا قبل از آنکه به عنوان یک ویلنیست حرفه‌ای شناخته شود، به آرایشگری می‌پرداخت. او ابتدا نواختن ویلن را به پسرش آموخت و سپس همراه او در سراسر ونیز به کنسرت دادن پرداخت. جوانی باتیستا یکی از اعضای Sovvegno dei musicisti di Santa Cecilia که می‌توان گفت اتحادیه‌ای برای موسیقیدانان و آهنگسازان محسوب می‌شد، بود. رییس این انجمن جوانی لگرنتزی maestro di cappella در بازیلیکای سن مارکو و یکی از آهنگسازان اولیه دوران باروک بود و ازاین رو احتمال دارد که آنتونیوی جوان اولین درس‌های کمپوزیسون خود را از او گرفته باشد. این احتمال می‌رود که پدر ویوالدی نیز خود یک آهنگساز بوده باشد: در ۱۶۸۸ اپرایی تحت عنوان la fedelta sfortuna توسط شخصی به نام جوانی باتیستا روسی(Giovanni Battista Rossi) نوشته شده بود و این همان نامی است که پدر ویوالدی در انجمن موسیقیدانان سنتا چچیلیا بکار می‌برد(او به دلیل رنگ قرمز موهایش که یکی از مشخصه‌های این خانواده بود از کلمه rosso (قرمز) استفاده می‌کرد).

ویوالدی از یک بیماری که او آن را سفت شدن چانه می‌نامید رنج می‌برد هرچند که این مشکل او را از ویلن نواختن و آهنگسازی باز نداشت. ویوالدی در ۱۵ سالگی(۱۶۹۳) شروع به یادگیری درس‌های کشیشی کرد. در ۱۷۰۳، در ۲۵ سالگی رسما به جامه کشیشان در آمد و از چندی پس از آن به «کشیش قرمز» نامی که احتمالاً به دلیل رنگ موهایش به او اطلاق می‌شد، مشهور شد.

مدت کوتاهی بعد، در ۱۷۰۴ او به دلیل وضع نامناسب سلامتی اش از شرکت در جشن مَس مقدس انصراف داد و در اواخر سال ۱۷۰۶ از مقام کشیشی استعفا داد.

در پرورشگاه اوسپداله دلا پیتا
ویوالدی در ۱ دسامبر ۱۷۰۳ به سمت استادی ویلن پرورشگاهی در ونیز که Ospedale della pietà نام داشت، برگزیده شد. هدف این موسسه دادن سرپناه و تعلیم و تربیت به کودکان یتیم و بی سرپرست بود. پسران در این یتیم خانه پیشه‌ای را می‌آموختند و در ۱۵ سالگی مجبور به ترک آنجا بودند. دختران تحت آموزش‌های موسیقایی قرار می‌گرفتند که مستعدترین آن‌ها به عضویت ارکستر و گروه کر مشهور این پرورشگاه در می‌آمدند.

ویوالدی بسیاری از کنسرتوها، کانتات‌ها و قطعات مذهبی خود را برای کودکان این پرورشگاه تصنیف کرده‌است. او در ۱۷۰۱ علاوه بر آموزش ویلن وظیفه آموختن ویولا آلینگلزه را نیز عهده‌دار شد.

روابط ویوالدی با هیئت مدیره اوسپداله اغلب تیره و تار بود. این هیئت مدیره وظیفه داشت هر سال یک رای گیری جهت مشخص شدن باقی ماندن یا نماندن یک معلم در سمت خود، برگزار می‌کرد. به ندرت اتفاق می‌افتاد که هیئت مدیره به طور متفق‌القول رای مثبت به ویوالدی بدهد که سرانجام او در ۱۷۰۹شغل خود را به خاطر ۷ رای مخالف در برابر ۶ رای موافق از دست داد. اما پس از یک سال او از طرف اوسپداله دوباره فراخوانده شد؛ قطعا هیئت مدیره اوسپداله در این مدت به ارزش ویوالدی پی برده بود. او در ۱۷۱۳ مسئول فعالیت‌های موسیقایی موسسه شد.

در خلال این سال‌ها بود که ویوالدی بسیاری از قطعات خود را که شامل بسیاری از اپراها و کنسرتوهای او می‌شود، نوشت. در ۱۷۰۵ اولین مجموعه کارهایش را منتشر ساخت: اپوس ۱ او که متشکل است از ۱۲ سونات برای ۲ ویلن و باسو کونتینوئو. در ۱۷۰۹ مجموعه دوم او (اپوس ۲) که ۱۲ سونات برای ویلن و باسو کونتینوئو بود منتشر گشت. مجموعه ۱۲ کنسرتو برای یک، دو و چهار ویلن و زهی‌هایش (اپوس ۳) را که با نام لسترو آرمونیکو (l'Estro Armonico) در آمستردام در ۱۷۱۱ انتشار داد، موفقیتی در کل اروپا برای او محسوب می‌شد و در ۱۷۱۴ بود که کلکسیون کنسرتوهای ویلن سولو و زهی ها(اپوس ۴) که لا استراواگانتزا (La Stravaganza) نام داشت، چاپ شد.

ویوالدی در فوریه ۱۷۱۱ همراه با پدرش به برشا، جایی که مجموعه استابات ماتر او اجرا شد، عزیمت کرد. به نظر می‌رسد که این قطعه با عجله نوشته شده باشد: بخش زهی قطعه ساده‌است، موسیقی سه بخش اول در سه بخش بعدی تکرار شده است؛ با این حال این اثر از محتوای موسیقایی خوبی برخوردار بوده و از اولین شاهکارهای ویوالدی محسوب می‌شود.

او در ۱۷۱۸ شروع به مسافرت کرد. با وجود مسافرت‌های متعدد ویوالدی، پیتا از وی درخواست کرد که هر ماه دو کنسرتو برای ارکستر پرورشگاه بسازد و با آن‌ها تمرین کند. اسناد پیتا نشان می‌دهد که او بین سال‌های ۱۷۲۳ تا ۱۷۲۹، ۱۴۰ کنسرتو تصنیف نموده‌است.

مدیریت اپرا
اپرا در ونیز در اوایل قرن هجدهم عام ترین نوع موسیقی و سودآور ترین آن‌ها برای آهنگسازان بود. در این شهر سالن‌های اپرای زیادی برای نمایش عمومی وجود داشت. ویوالدی فعالیت خود را در زمینه اپرا اینگونه شروع کرد: اپرای نخست او با عنوان ottone in villa در ونیز اجرا نشد بلکه در ۱۷۱۳ در ویچنتزا به نمایش گذاشته شد. در آن سال ویوالدی به ونیز رفت و مدیر اپرای تئاتر سنت آنجلو شد یعنی همان جایی که اپرای Orlando finto pazzo خود را به اجرا گذاشت؛ هرچند که این اپرا مورد استقبال عمومی قرار نگرفت تا آنجا که ویوالدی مجبور شد پس از دو هفته اجرای آن را متوقف کند و به جای آن، یکی دیگر از اپراهایش را که در گذشته اجرا شده بود به نمایش بگذارد. او در۱۷۱۵ Nerone fatto Cesare (که هم اکنون گم شده‌است) را عرضه کرد. موسیقی آن را هفت آهنگساز تنظیم کرده بودند که ویوالدی با تصنیف یازده آریا این گروه را رهبری می‌کرد؛ در آن زمان این اپرا موفقیت زیادی را برای او به همراه آورد. ویوالدی در فصل بعدی تصمیم گرفت اپرای Arsilida regina di ponto را که به طور کامل خودش نوشته بود را اجرا کند.

کمال
در ۱۷۱۷ یا ۱۷۱۸ کار خوب دیگری به ویوالدی پیشنهاد شد که مقام مائسترو دی کاپلایی در کاخ شاهزاده فیلیپ هسن دارم استادت، فرمانروای مانتوا بود. او سه سال در آن جا ماند و اپراهای بسیاری همانند تیتو مانلیو (RV ۷۳۸) را ساخت.او در ۱۷۲۱ به میلان، جایی که درام روستایی "لا سیلیویاً (RV ۷۳۴, گم شده)را آفرید رفت و دوباره در سال پس از آن اوراتوریوی دیگری رانوشت. گام بزرگ دیگر او حرکت به رم در سال ۱۷۲۲ بود یعنی جایی که اپراهای او در سبکی نو مطرح شد و همان جایی که پاپ تازه بندیک سیزدهم ویوالدی را جهت نواختن موسیقی برای او فراخواند.

در همین زمان‌ها بود که او کنسرتوهای آشنای چهار فصل را نوشت. بن‌مایه الهام آن‌ها شاید ییلاق پیرامون مانتوا بوده باشد. این کنسرتوها جنبش نویی در ادراک موسیقی به وجود آوردند: در آن‌ها او نهرهای روان، آواز پرندگان، پارس سگ‌ها، وزوز حشره‌ها، چوپان‌های جار زننده، تندبادها، رقاص‌های مست، شب‌های خاموش، چشم اندازهای یخ زده، اسکی بازی کودکان بر روی یخ، و آتش روشن کردن را به نمایش گذاشته‌است.

۱۳۸۹ تیر ۱۷, پنجشنبه

اف ال استدیو

اف ال استدیو یکی از نرم افزار های قوی آهنگسازیه که قابلیت های بسیاری داره.
من سعی میکنم تا حدی شما رو با این نرم افزار قوی آشنا کنم...
محیط ساده ی این نرم افزار بیشتر از هر چیزی کار کردن ا این نرم افزار رو لذت بخش میکنه.
عکس از:kulaak.blogfa.com

۱۳۸۹ تیر ۱۳, یکشنبه

کنسرت استاد



کنسرت استاد شجریان و گروه شهناز در فستیوال بیت الدین لبنان


استاد محمدرضا شجریان به همراهی گروه شهناز مرداد ماه امسال، به دعوت برگزارکنندگان فستیوال بیت الدین، به لبنان می روند.
فستیوال بیت الدین، از سال 1985 ، تابستان هرسال با شرکت هنرمندان برجسته دنیا در کاخ بیت الدین برگزار می شود.
هر ساله حدود پنجاه هزار نفر در کاخ 200 ساله بیت الدین به تماشای برنامه های فستیوال می نشینند.

استاد شجریان و گروه شهناز به سرپرستی استاد مجید درخشانی روز 6 آگوست ، پانزدهم مرداد ماه، در بیست و پنجمین سالگرد این فستیوال کنسرت خواهند داشت.

گروه شهناز با هنرمندان، استاد مجید درخشانی (سرپرست گروه و تار) ، رامین صفایی (سنتور) ، مژگان شجریان (سه تار)، محمدرضا ابراهیمی (عود)، شاهو عندلیبی(نی)، رادمان توکلی (تار)، حمید قنبری (تنبک) ، سامان صمیمی (کمانچه) ، حسین رضایی نیا (دف)، حامد افشاری (شهنواز)، مهرداد ناصحی (صراحی)، کاوه معتمدیان (سبو)، سحر ابراهیم (قانون)، نگار خارکن (صراحی)، جمشید صفرزاده (تندر)، داریوش آذر (شهبانگ) استاد شجریان را در این کنسرت همراهی خواهند کرد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر راجع به اطلاعات کنسرت و فستیوال می توانید به سایت http://www.beiteddine.org مراجعه نمایید

۱۳۸۹ تیر ۱۲, شنبه

نشست مطبوعاتي كيهان كلهر




«كيهان كلهر» با «شاه كمان» در تالار وحدت
خبرگزاري فارس: كنسرت كيهان كلهر با ساز ابداعي «شاه كمان» در تاريخ 23 تا 29 تير ماه (جز روز بيست‌وهفتم تير) در تالار وحدت برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرنگار موسيقي فارس، در نشست مطبوعاتي كه صبح امروز با حضور «حميدرضا نوربخش» خواننده و «كيهان كلهر» آهنگساز و نوازنده كمانچه در كانون موسيقي عارف برگزار شد، اين دو هنرمند به تشريح كنسرت خود درتالار وحدت پرداختند.

*كنسرت هاليوود در تهران تكرار مي‌شود
------------------------------------------------

نوربخش در ابتداي اين نشست در خصوص كنسرت آينده خود با كلهر گفت: حدود 2 سال پيش به دعوت هاليوود برنامه‌اي را با كيهان كلهر براي بزرگداشت مولانا در يك سالن 20 هزار نفري برگزار كرديم كه بنده افتخار خوانندگي اين برنامه را كه در دستگاه نوا و بر اساس اشعاري از مولانا بود،برعهده داشتم.
وي ادامه داد: در كنسرت آينده نيز همين برنامه را با بسط و گسترش و با اضافه شدن تعداد ديگري از ساخته‌هاي كلهر با يك تركيب 9 نفره در تاريخ‌ 23 تا 29 تير ماه جز (27 تير ماه)‌ در تالار وحدت ساعت 21 اجرا خواهيم كرد.

*دوست داشتم در شرايط كنوني در ايران كنسرت دهم
-------------------------------------------------------------

كلهر با اشاره به برگزاري اين كنسرت گفت: هدفم اين بود كه با در نظر گرفتن موقعيت اجتماعي‌‌ام در شرايط كنوني در ايران كاري انجام دهم بر اين اساس با توجه به مشغله كاري‌ كه داشتم، سعي كردم همين برنامه را كه سال‌ها پيش در هاليوود به روي صحنه بردم را با گسترش بيشتر براي ايراني‌ها نيز برگزار كنم.
وي با بيان اينكه قطعات اين اجرا در دستگاه نوا و شور است، بيان داشت: شخصا فكر كردم احساس اشعار مولانا را در قطعاتم داشته باشم و صرفا مي‌خواستم با گروهي از جوانان اين كار را انجام دهم تا بتوانيم انرژي جديدي به جامعه منتقل كنم.

*اشعار مولانا با دستگاه نوا عجين است
----------------------------------------------

وي در خصوص انتخاب دستگاه نوا گفت: انتخاب اين دستگاه صرفا يك اتفاق است صرف نظر از اينكه من نوا را خيلي دوست دارم ،احساس مي‌كنم اشعار مولانا با اين دستگاه عجين است.
كيهان كلهر در ادامه صحبت‌هاي خود در خصوص همكاري با خوانندگان موسيقي سنتي، افزود: خيلي كم با خواننده كار كردم و تنها در يك مقطع با استاد شجريان كار قديمي انجام داده‌ام چرا كه هميشه سعي كرده‌ام بيشتر موسيقي سازي انجام دهم اما هم اكنون دوست داشتم با اين گروه يك بخش‌ سازي و يك بخش گروه‌نوازي و آواز داشته باشم.
وي در خصوص حضور نوربخش به عنوان خواننده در اين كنسرت گفت:وي يكي از خوانندگان مطرح نسل جوان امروز هستند و با توجه به آشنايي من از سال 71 با ايشان، تصميم گرفتم اين خواننده جوان در كنار گروه حضور داشته باشد.نوربخش نسبت به جوان‌هاي خواننده ريشه سنتي دارد و دليل انتخاب من براي ايشان و ديگر اعضاي گروه ايجاد رشد موسيقي در نسل جوان بود چرا كه ما به غير از اساتيد موسيقي اسم جديدي در موسيقي نمي‌شنويم.
وي ادامه داد:فكر مي‌كنم يكسري جوانان با استعداد در كنار اساتيد قرار بگيرند، مي‌توانند به خوبي رشد كنند چرا كه ما كمبود استعداد نداريم بلكه با كمبود موسيقي مواجه هستيم كه اميدواريم با اين كار يك نسل جايگزين نسل ديگر شود.

*بداهه‌نوازي كلهر در كنسرت تالار وحدت
-----------------------------------------------

به گزارش فارس، كلهر با اشاره به اسم گروه خود گفت: همنوازان كلهر اسمي است كه ما فعلا براي اين گروه در نظر گرفته‌ايم و قصد داريم در يك بخش بنده به تك‌نوازي كمانچه و دونوازي با يكي از اعضاي گروه بپردازم و در بخش دوم گروه‌نوازي با آواز نوربخش را داشته باشيم. همچنين قصد دارم اين كار به صورت استوديويي ضبط و به صورت آلبوم منتشر شود.

*كلهر «شاه‌ كمان» را به صحنه مي‌آورد
--------------------------------------------

اين آهنگساز با اشاره به حضور يك ساز جديد در سازبندي گروه گفت: يك سازنده ساز استراليايي به نام «پيتر بيفين» سازي را با كاسه و دسته بلند كه كاسه آن شبيه سازهاي قديمي ماست، ساخته است. به دنبال آشنايي من با وي در فستيوال آلمان طرحي روي كمانچه پياده كرديم كه 5 سيم دارد و صدايش از جنس كمانچه اما بم‌تر و نزديك به موسيقي قديمي ماست.من اسم آن را با مشورت با آقاي عليزاده «شاه كمان» گذاشته‌ام.كه البته در اين كنسرت در بخش اول با اين ساز بداهه‌نوازي خواهم داشت .
وي در خصوص ساخت چنين سازي گفت: هم اكنون هر نوع سازي مد شده و من فكر مي‌كنم سازهايي كه روي آنها زحمت كشيده شده جاي خود را در موسيقي ايراني پيدا مي‌كند.
كلهر با اشاره به سازبندي در اين كنسرت گفت: سعي كرديم يك گروه كاملا سنتي ايراني باشد به طوري كه از سازهاي تار، كمانچه، سنتور، رباب، ني، تنبك و دف استفاده كرده‌ايم.

*موسيقي چند صدايي در موسيقي ايراني كاربرد ندارد
----------------------------------------------------------------

اين نوازنده كمانچه در ادامه در خصوص موسيقي چند صدايي در موسيقي ايراني اظهار داشت: هدف من در اين اجراها ارائه موسيقي چند صدايي نيست چرا كه معتقدم موسيقي چند صدايي در موسيقي ايراني كاربردي ندارد. من دوست ندارم موسيقي غرب را به ايران و برعكس موسيقي ايران را به خارج القا كنم.
وي در خصوص اجرا در تالار وحدت گفت: اين مكان جايي است كه از ابتدا براي كنسرت ساخته شده و در شأن مردم است. تاكنون در سالن‌هايي كه كنسرت داشته‌ايم نه براي اين مقوله ساخته شده‌اند نه مردم آسايش دارند و از آنجايي كه من دوست دارم مردم براي ديدن كنسرت‌هايم در راحتي و آسايش باشند اين تالار را انتخاب و تعداد شب‌هايمان را بيشتر كرديم.
كلهر با اشاره به قيمت بليت كنسرت در ايران بيان داشت: معتقدم قيمت بليت‌ها بي‌رويه بالا رفته كه در اين كنسرت سعي كرده‌ايم قيمت‌ها نسبت به بقيه مناسب‌تر باشند.
نوربخش در ادامه با اشاره به قيمت بليت‌هاي اين كنسرت گفت: 25،20و 30 هزار تومان قيمت بليت‌هايي است كه براي اين كنسرت در نظر گرفته شده است.

*هنرمندان به موسيقي بي‌مهري كرده‌اند
-------------------------------------------------

كيهان كلهر با اشاره به وضع موسيقي در ايران خاطر نشان كرد:فكر نمي‌كنم موسيقي وضع بدي داشته باشد چرا كه موسيقي ما بسيار بارورتر است و بي‌مهري كه به آن شده فقط از سوي خود ما انجام گرفته است.

*نواي ساز كلهر در استانهاي ايران طنين‌انداز مي‌شود
-------------------------------------------------------------

وي در پايان اين نشست بيان داشت: بعد از كنسرت در تهران ،در اصفهان، شيراز، تبريز، كرمان و بعد از ماه مبارك رمضان در استان‌هاي ديگر به روي صحنه خواهيم رفت و دوباره در تهران كنسرت را تكرار مي‌كنيم.

۱۳۸۹ تیر ۱۱, جمعه

طراحی قالب برای مشترکین بلاگر و وردپرس

قابل توجه دوستانی که از مشترکین بلاگر و وردپرس هستند.همیشه قالب وبلاگ برای وبلاگ نویس ها خیلی مهمه و دوست دارن قالبی متناسب با نظر خودشون و موضوعات وبلاگ داشته باشن.دوستانی که مایل به طراحی قالب هستن،سفارشاتشون رو همراه با ایمیلشون در قسمت نظرات همین پست قرار بدن،تا به درخواستشون رسیدگی بشه.

۱۳۸۹ تیر ۱۰, پنجشنبه

"فرزند ایران" ، سینا سرلک





در گفت‌وگو با فارس عنوان شد:
سينا سرلك،«فرزند ايران» را در آمريكا و كانادا مي‌خواند

خبرگزاري فارس: سينا سرلك از برگزاري تور موسيقايي خود با آنسامبل جديد و اجراي آلبوم فرزند ايران در آمريكا و كانادا خبر داد.

«سينا سرلك» خواننده در گفت‌وگو با خبرنگار موسيقي فارس گفت: در اين تور كه پاييز امسال در كانادا و آمريكا برگزار مي‌شود با آنسامبل جديد به آهنگسازي حميد بهروزي‌نيا روي صحنه مي‌رويم و قطعات آلبوم «فرزند ايران» را كه تا دو ماه‌ونيم ديگر در ايران منتشر مي‌شود را اجرا خواهيم كرد.
وي ادامه داد: آلبوم «فرزند ايران» به آهنگسازي بهروزي‌نياست كه با آنسامبل جديد در دستگاه چهارگاه و دشتي آن را اجرا كرده‌ايم.
اين خواننده سنتي بيان داشت: فضاي قطعات در اين اثر ملي- ميهني است كه قصد داريم در اين تور تمامي آنها را اجرا كنيم.
سرلك در خاتمه خاطر نشان كرد: در حال حاضر هيچ برنامه‌اي براي برگزاري كنسرت در ايران نداريم.

تمرینات شاهنامه خوانی "شهرام ناظری"







فرید الهامی( آهنگساز) تنبور، سعید نایب محمدی عود، همایون نصیری سازهای کوبه ای و یونس پاکنژاد کمانچه مقامی


بیماری و بستری ...! خبری از کنسرت نیست...!



محمد نوری هیچ کنسرتی ندارد
برخی سایتهای خبری از برگزاری کنسرت محمد نوری در مجموعه سعد آباد خبر داده اند در صورتی که این هنرمند فعلا هیچ
کنسرتی برگزار نمی کند.
محمد نوری که به علت کسالت و بیماری در منزل بستری است با اعلام این مطلب به خبرنگار مهر گفت : بسیاری از دوستان به واسطه و مستقیم از من می پرسند که من در وضعیت فعلی چگونه می خواهم کنسرت برگزار کنم در حالی که من هیچ کنسرتی ندارم .

این استاد برگزاری کنسرت را منوط به بهبودی جسمی اش دانست و ابراز امیدواری کرد که در آینده بتواند بک بار دیگر بر روی صحنه با صداقت و افتخار برای مردمی که همیشه دوستشان داشته است بخواند.

برخی سایتهای خبری حوزه موسیقی به اشتباه با انتشار عکس محمد نوری مبادرت به فروش بلیت کنسرت کرده اند که این اقدام با انتقاد برخی از هنرمندان و مسئولان فرهنگی مواجه شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

قمرالملوک وزیری





بانو قمر الملوک وزیری در سال 1281 به دنیا آمد. وی در همان کودکی مادر خود را از دست داد و او همراه مادر بزرگش خیرالنساء زندگی میکرد. خیرالنسأ از مرثیه خوانان و روضه خوانان حرم ناصری بود و ملقب به افتخارالذّاکرین گردید. آواز خواندن به تقلید از صدای مادربزرگ قمر را به خواندن علاقمند کرد؛ قمر میگوید: «من مدیون همان تربیت اولیّه خود هستم. چون خواندن همراه با مادربزرگ به من جرأت خوانندگی در حضور جمع را داد. اولین بار قمر در مجلسی با مرتضی خان نی داوود نوازندۀ تار آشنا شده و مرتضی خان متوجّه میشود که صدای قمر از کیفیّت و توانایی بسیار بالایی بر خوردار است و همین توجّه باعث برخورداری قمر از تعلیمات مرتضی خان نی داود میگردد و این آشنایی باعث میشود که وی توسط مرتضی خان نی داوود به جامعۀ هنری و نیز به مردم معرفی گردد.


چرا که بعدها قمر به همراهی تار مرتضی خان نی داود کنسرتهای متعددی در تهران و شهرستانها بر گزار میکند و بزودی به شهرت میرسد. رضا قلی خان نوروزی یکی دیگر از خوانندگان اواخر عصر قاجار بود و قمر مدّتی از تعلیمات وی بهره مند شده بود وچون در نظمیّه کار میکرد به رضا قلی خان نظمیّه معروف بود.


قمراز طریق صفحات قدیم با صدای طاهرزاده آشنا شده و بسیار تحت تأثیر سیّد حسین طاهرزاده ردیف دان و خوانندۀ آن دوران قرار میگیرد و عینا" صدای طاهرزاده را تقلید میکرد و میخواند.

اوّلین بار در سال 1304 از طریق کمپانیhis master voice کمپانی معروف انگلیسی ضبط شد وصفحات آن بعد از سال 1306 به بازار آمد. پس از آن نیز کمپانی ها پولیفون و بدافون نیز صفحات از صدای قمر و روح انگیز و... تهیه نمود که این صفحات در سال 1312 به ایران رسید قمر هنرمندی بود آزاده و سخاوتمند و شاید کمتر زنی به ثروت و شهرتی که او در عصر خویش به دست آورده بود رسیده باشد. وی زنی نیک سیرت و نوع دوست بود. از فقرا و مستمندان دستگیری میکرد و به خانواده های تنگدست و پریشان کمک میکرد. در شبهای نوروز همۀ مایحتاج خانواده های بی بضاعت و بی سرپناه را مهیّا میکرد. از شادی مستمندان شاد و از اندوهشان در غم واندوه بود. قمر اوّلین کنسرت خود را در سال 1310 به منظور افتتاح یک سینما در همدان اجراء کرد.

در این سفر وی به دیدار عارف قزوینی مجاهد مشروطه خواه و شاعر و ترانه سرا ی نامی ایران رسید. در سال 1313 قمر به کرمانشاه رفته و همراه با تار مرتضی خان نی داود دوّمین کنسرت خود را در این شهر به اجرا میگذارد و نیزکنسرتی همراه با موسی خان معروفی(از شاگردان کلنل علینقی وزیری و درویش خان) در رشت برگزار میکند. موسی خان معروفی در این باره میگوید: «با اینکه بهاء بلیط پنج یا دو تومان بوده و هنگام باز گشت از رشت هیچ کدام ما هیچ پولی نداشتیم زیرا خانم قمر درآمد حاصله از کنسرت را به زنهایی که در شالیزار برنج میکاشتند بخشید.» او هر چه داشت به مردم فقیر و بی بضاعت بخشید. معروف بود که عدّه ای به خوانندگان زن سفارش می کردند به جمع آوری مال و ثروت بکوشید تا مثل قمر دچار فقر و ناداری نشوید! از حدود سالهای 1326 تا 1332 نیز کنسرتهائی با «برادران معارفی» ناصر و مسعود معارفی در شهرهای مشهد و بروجرد به اجراء در آورد.

از زمان تأسیس رادیو از سال 1319 اوّلین خوانندگان و نوازندگانی که با رادیو همکاری داشتند. عبارت بودند از: «حبیب سماعی» نوازندۀ سنتور «ابوالحسن صبا»، «ابراهیم منصوری»، «مهدی خالدی» نوازندۀ ویولن «مرتضی نی داود»، «عبدالحسین شهنازی»، «موسی معروفی»، نوازندۀ تار «مرتضی محجوبی»، «جواد معروفی» نوازندۀ پیانو«حسین تهرانی»، «تاج اصفهانی»، « ادیب خوانساری»، « بدیع زاده» و قمر الملوک وزیری و روح انگیز نیز به عنوان خواننده.

ساسان سپنتا می نویسد: «در زمان تصدی مشیر همایون شهردار به ریاست موسیقی در سالهای 1331 نواری از برنامه های قمر و همنوازی تار و ویولن برادران معارفی دررادیو ضبط شد،که متأسفانه بعدها آنها را پاک میکنند. اتفاقاً این دوران، دوران پختگی قمر در آواز بود که این آثار میتوانست یادگار با ارزشی از آن دوران باشد.»

کسانیکه برای قمر آهنگ ساخته اند: «مرتضی خان نی داود؛ امیر جاهد؛ علی اکبر شهنازی و موسی نی داود». نوازندگان نیز معمولاً عبارت بودند از:«تار، مرتضی خان نی داود»؛ «سه تار ارسلان درگاهی»؛ «پیانو، مرتضی خان محجوبی»؛ «ویلن حسین یاحقّی»؛ « تار موسی خان معروفی » اشعار تصانیف نیز از شعرایی همچون «ملک الشعراء بهار»؛ «محمّد علی امیر جاهد»، «ایرج میرزا» «پژمان بختیاری» ؛ «مؤید ثابتی»؛ «نیّرسینا» و «وحید دستگردی» بوده است.

سرانجام بانو« قمرالملوک وزیری» در روز پنجشنبه چهاردهم مرداد ماه 1338 در فقر و تنگدستی در سن پنجاه وهفت سالگی درگذشت. بعد از مرگ قمر مراسم کوچکی با حضور جمعی از هنرمندان برگزار شد. در این مجلس «روح الله خالقی» دربارۀ ارزش و اعتبار و شخصیّت هنری قمر سخنرانی می کند و پس از آن خانم روح انگیز همراه با تار مرتضی نی داود یکی از تصنیف های او را اجراء میکنند.

بانو قمرالملوک وزیری یکی از هنرمندانی بود که هنرش را ارزانی اشکها و خنده های مردم خویش نمود و در نهایت فقر و تنگدستی جان سپرد. روحش شاد و یادش گرامی باد.



منبع: www.harmonytalk.com