My playlist


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

۱۳۸۹ دی ۱۰, جمعه

پیانو نواز ایرانی مقام نخست جشنواره ایتالیا را کسب کرد

چکاوک شکاری نوازنده پیانو مقام نخست مسابقه نوازندگی پیانوی "Premio Italia 2010" را کسب کرد.
به گزارش خبرنگار مهر ، در این مسابقه که به صورت سالانه برگزار می شود پیانیست هایی از کشورهای ایتالیا، روسیه، اکراین، قزاقستان، اسپانیا، و ایران در چهار مرحله به رقابت پرداختند و قطعات اجباری و انتخابی را اجرا کردند و چکاوک شکاری ، پیانیست 22 ساله ایرانی و دانشجوی رشته موسیقی با اجرای قطعاتی از باخ، شوپن ، شوبرت، بوریس پاسترناک و دبوسی توانست مقام نخست را به دست بیاورد.

این مسابقه با هدف برگزیدن بهترین فارغ التحصیلان رشته نوازندگی پیانو در تمام کنسرواتوارهای موسیقی ایتالیا برگزار شد.

لازم به ذکر است چکاوک شکاری از چهارسالگی نوازندگی پیانو را نزد استادش شهرزاد سوداگر فراگرفته و در سال 1384 راهی روسیه شد و در آکادمی موسیقی گنسین به تحصیل در دوره رهبری ارکستر روی آورد. وی سپس در سال 2008 به ایتالیا رفت و در کنسرواتوار فلورانس به تحصیل موسیقی ادامه داد. شکاری تا کنون چند رسیتال پیانو در خانه هنرمندان ( ایران) مسکو و ایتالیا اجرا کرده است.


دستگاه چهارگاه به ایجاد حس تعلیق کمک می کند

امیرعلی رزاقی گفت : موسیقی سریال "ساختمان 85" براساس موسیقی سنتی و در دستگاه چهارگاه ساخته شد چرا که معتقدم این دستگاه و متعلقات آن برای ایجاد حس تعلیق بیشتر به کار می آید.
آهنگساز مجموعه تلویزیونی پلیسی و جنایی "ساختمان 85" به کارگردانی مهدی فخیم زاده ضمن بیان این مطلب در خصوص ساخت موسیقی این مجموعه تلویزیونی به خبرنگار مهر گفت : داستان سریال ساختمان 85 روایت خاص و کاملا ایرانی از یک ماجرای قتل و در پی آن قتل های زنجیره ای در یک آپارتمان را دارد که در سایر مجموعه های تلویزیونی چنین روایت از داستان کمتر دیده می شود به همین دلیل در تمامی مراحل ساخت و کارگردانی این مجموعه تلویزیونی حضور داشتم و البته خود فخیم زاده هم بر این نکته تاکید داشت که به عنوان آهنگساز این مجموعه تلویزیونی باید در تمام مراحل تصویربرداری حضور داشته باشم تا به تعلیقی که کارگردان در مجموع اثر می خواست دست یابم و من هم همین کار را کردم .

رزاقی در ادامه ضمن تایید این مطلب که مجموعه تلویزیونی ساختمان 85 اثری پر از تعلیق است و موسیقی در آثاری از این دست برای ایجاد حس تعلیق به مخاطب نقش مهمی دارد گفت : من هم به این نکته واقف بودم و مهمدی فخیم زاده نیز از ابتدا بر این موضوع تاکید داشت و معتقد بود شیوه آهنگسازی در این سریال باید به گونه ای باشد که در عین رعایت اصول آهنگسازی المان های یک اثر جنایی نیز درنظرگرفته شود و در صحبت های بسیاری که با یکدیگر انجام می دادیم این مسئله را به کرات عنوان می کرد که تصور بیننده از سریال های پلیسی و جنایی با سریال های کارآگاهی و پلیسی خارجی مانند "خانم مارپل" و یا "موسیوپوآرو" گره خورده است به همین دلیل این کارگردان خیلی اصرار داشت که ساختمان 85 باید داستانی پلیسی ، پرتعلیق و کاملا ایرانی از آب درآید ودر این راستا نقش هنر موسیقی را برای رسیدن به یک داستان ایرانی بسیار مهم ارزیابی می کرد.


وی در پاسخ به این سئوال که به عنوان آهنگساز این سریال پلیسی و جنایی تا چه اندازه از ابزارهای هنر موسیقی برای ایجاد تعلیق و ایرانی بودن این اثر استفاده شده است گفت : نوع موسیقی که در این سریال به کار گرفتم هم از جهت ملودی و هم از لحاظ سازبندی تعلیق موردنظر را ایجاد می کرد تا هم برای بیننده ملموس باشد و هم روایتگر داستان پلیسی و جنایی از جنس ایرانی باشد از همین رو مانند تمام آثاری که وقتی ملی می شوند رنگ و بوی وطنی می گیرند من هم سعی کردم از سازها و نغمات موسیقی ایرانی استفاده کنم و برای رسیدن به این هدف در سازبندی ساخت این موسیقی علاوه بر استفاده از سازهای ارسکترسمفونیک از سازهای موسیقی ایرانی مانند طاز تار نیز بهره بردم؛ ضمن اینکه موسیقی این سریال با توجه به داستانی که روایت می شد به گونه ای بود که برای تک تک سکانس ها موسیقی ساخته می شد و به این صورت نبود که مانند برخی از سریال های تلویزیونی موزیک افکتیو انتخاب کنم و کارگردان و صداگذار بر مبنای صحنه های مختلف از این موزیک ها استفاده کنند از همین رو برای برای لحظه به لحظه 27 قسمت این سریال موسیقی ساختم .

این آهنگساز در ادامه افزود : ضمن اینکه برای موسیقی تیتراژ هم موسیقی جداگانه ای ساختم چون مهدی فخیم زاده معتقد بود موسیقی تیتراژ ابتدا و انتهای سریال برای ایجاد ارتباط با مخاطب بسیار مهم است به همین دلیل موسیقی برای تیتراژ می خواست که در عین سادگی ، تعلیق و حس کنجکاوی در مخاطب را ایجاد کند و خوشبختانه طی صحبت های بسیاری که با هم داشتیم به توافق های لازم رسیدیم .

امیر علی رزاقی در پایان صحبت های خود با اشاره به سازبندی این اثر گفت : برای ساخت موسیقی این سریال تلفیقی از سازبندی موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک را به کار بردم و به دلیل افت و خیزهایی که در کلیت کار وجود داشت با استفاده از سازهای خاصی چون تار و ویولن این فراز و فرودهای روایی را با هنر موسیقی ایجاد کردم و در این بین صدای زخمه ساز به دلیل آشنایی ذهن مخاطب ایرانی بیش از سایر سازها مورد استفاده قرار گرفت.


واژه‌نامه ادبی ردیف موسیقی تدوین شد

"نغمه چکاوک" واژه‌نامه ادبی ردیف موسیقی سازی و آوازی ایران تدوین آرزو سادات موسوی در انتشارات سوره مهر مراحل فنی چاپ را پشت سر می‌گذارد.
آرزوسادات موسوی پژوهشگر و مدرس موسیقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کتابی که در این حوزه نوشته است به خبرنگار مهر گفت: در تدوین "نغمه چکاوک" آخرین واژه‌نامه‌های ادبی با آخرین چاپ‌هایش مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و دلیل شکل‌گیری آن هم این بود که از زمانی که درباره موسیقی کار کرده‌ام معنی واژگانی که در گوشه‌ها آمده است و یافتن ریشه‌های لغات برایم جالب بوده است.

این پژوهشگر موسیقی با تاکید بر اینکه ادبیات و موسیقی نزدیکی‌های زیادی با یکدیگر دارند، بیان کرد: نمی‌توان موسیقی و ادبیات را از هم جدا کرد. موسیقی وقتی که با کلام همراه می‌شود برای عموم قابل درک‌تر می‌شود و به همین دلیل سعی کردم واژه‌نامه‌ای از لغاتی که به نوعی با موسیقی در ارتباط هستند تدوین کنم.

موسوی با اشاره به اینکه این کتاب پانصد صفحه‌ای، 272 واژه دارد، افزود: "نغمه چکاوک" همچنین شامل بیت‌هایی به عنوان شاهد مثال است که در آنها واژه‌های موسیقایی به کار رفته است.

وی زمانی که برای پژوهش و نگارش "نغمه چکاوک" صرف کرده 6 سال برآورد کرده و گفت: ابتدا هدفم این بود که درباره تئوری موسیقی کار کنم و الگوهایی برای گوشه‌ها معرفی کنم ولی در مسیر پژوهش به این نتیجه رسیدم بهتر است ابتدا کتابی درباره ادبیات و موسیقی تدوین کنم.

این نویسنده در پایان خبر داد: در نظر دارم پس از چاپ "نغمه چکاوک" جلد دوم آن را بنویسم که فقط موسیقایی است و الگویی برای گوشه‌ها معرفی می‌کند.

۱۳۸۹ آذر ۲۸, یکشنبه

شوراي فني اركستر ملي تشكيل شد


سرانجام سكوت مديران ارشاد درباره اركستر ملي شكسته شد و از تشكيل شوراي فني اركستر ملي خبر رسيد. قرار است سرپرست دفتر موسيقي ارشاد؛ در نشست تازه‌ي‌ خود؛ تشكيل اين شورا را اعلام و به سوالات خبرنگاران؛ پاسخ دهد.
بالاخره پس از سكوت دو ساله‌ي اركستر ملي به رهبري فرهاد فخرالديني و به دنبال پيگيري‌هاي خبرگزاري ايلنا و ديگر اهالي رسانه؛ شوراي فني اركستر ملي تشكيل شد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، علي ترابي(سرپرست دفتر موسيقي وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامي) با اعلام اين خبر گفت: اعضاي اين شورا شامل حسين عليزاده، ارسلان كامكار، هوشنگ ظريف و فردين خلعتبري هستند.
اركستر ملي؛ خرداد سال گذشته قرار بود با اجرايي از آثار كيوان ساكت به خوانندگي سينا سرلك به صحنه برود اما به دلايل مختلف رهبر اركستر؛ يعني فرهاد فخرالديني؛ اركستر ملي اعلام كرد ديگر به صحنه نخواهد رفت. با كناره‌گيري فخرالديني از رهبري اركستر ملي، تنها اركستر ملي ايران از هم پاشيد.
درباره‌ي دلايل اين از هم پاشيدگي سخنان زيادي مطرح شد برخي اعلام كردند كه شرايط نابسامان جامعه؛ فخرالديني را از رهبري اركستر ملي بازداشته است. برخي گفتند وزارت ارشاد به‌دنبال آن بوده كه اركستر ملي را زيرنظر خود اداره كند و برخي به رهبري فخرالديني ايراداتي را وارد دانستند. برخي شواهد نيز حكايت از آن داشت كه مسئولان به‌دنبال آن هستند كه سكان اين اركستر پس از 15 سال به شخص ديگري واگذار شود.
گفته مي‌شود؛ شوراي فني اركستر ملي تقريبا از دو هفته پيش تشكيل شده است.

بعد از محرم و صفر صورت مي‌گيرد؛ اجراهاي يكپارچه همايون شجريان در سراسر ايران


همايون شجريان بعداز 17 اجرا طي دو سال گذشته در اروپا و ايران، قرار است در پايان ايام محرم و صفر به طور جدي در همه‌ي شهرستان‌هايي كه محدوديت نداشته باشند، صحنه برود.
ایلنا: همايون شجريان بعداز اجراي موفقيت‌آميز خود در تهران و شيراز قرار است بعداز محرم و صفر در شهرستان‌هاي مختلف ازجمله بوشهر، اهواز، بروجرد به اجراي موسيقي بپردازد.
محمدعلي رفيعي(مدير برنامه‌هاي محمدرضا و همايون شجريان) در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا گفت: مجموعه آلبوم(آب، نان، آواز) كه تاكنون در اروپا و ايران اجرا شده؛ قرار است به صورت جدي‌تر در شهرستان‌هاي مختلف كه محدوديت اجراي موسيقي و همچنين به صحنه‌ آمدن نوازنده‌هاي خانم را نداشته باشد، اجرا شود.
وي افزود: يكي از سياست‌گذاري‌هاي موسسه دل‌آواز اين است كه تمام اجراهاي موسيقي كه در تهران اجرا مي شود را به تمام شهرستان‌ها ببرد تا آنها هم با موسيقي بيشتر آشنا شوند.
وي، درباره‌ي هدف از اين اجراها گفت: مهم‌ترين دليل اين كار اين است كه سالن‌هايي مخصوص موسيقي و با ظرفيت بالا ساخته شود و بخش خصوصي يا دولتي ترغيب به انجام چنين كاري شود.
رفيعي افزود: هم‌اكنون بيشتر سالن‌هاي شهرستان‌ها ظرفيت 400 – 500 نفري دارند كه مخصوص كنسرت‌هاي كوچك است و باتوجه به جمعيت آن شهر ساخته شده‌اند. اين درحالي است كه با اين كار؛ ضرورت ساخت سالن‌هايي در ظرفيت بزرگتر احساس مي‌شود.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: زماني كه ما يك اجرا را با مقدار زيادي هزينه در آمريكا و اروپا اجرا مي‌كنيم؛ چرا نبايد كشور خودمان بتواند از اين امكانات استفاده كند.
به‌گفته‌ي مدير برنامه شجرياني‌ها، قيمت بليت، قيمت اجاره سالن، قانون‌هاي سليقه‌اي و... هنرمندان را از اجرا در تهران و شهرستان‌ها دلسرد مي‌كند.
وي ادامه داد: به فرض مثال قيمت يك سالن ورزشي به شرط پر بودن تمام ساعت‌هايش طي شبانه‌ روز در مقايسه با هزينه‌ بهاي اجاره‌ي آن سالن براي كنسرت از زمين تا آسمان است. همچنين هزينه‌ي اجراي يك صندلي كه در شرايط عادي 300 تا 400 تومان است؛ براي برگزاري كنسرت 800 تا 1000 تومان نيز مي‌شود.
رفيعي، هزينه‌ي برگزاري يك كنسرت در شهرستان(ولو ازنظر مسافتي نزديك به تهران باشد) را قابل صرفه‌ي اقتصادي براي يك هنرمند ندانست و تصريح كرد: هزينه‌ي حمل و نقل، هزينه‌ي اقامت، عدم اجرا در سالن‌هايي بالاي هزار نفر، قيمت پايين بليط(18 تا 25 هزار تومان)، عوارض ازجمله هزينه‌هاي سرباري است كه منجر به مساوي شدن هزينه‌ها با درآمد مي‌شود.
وي افزود: در اين شرايط براي ما بسيار آسانتر است كه يك كنسرت نه در تهران، بلكه در اروپا و آمريكا برگزار كنيم و ازنظر درآمد نيز برايمان بهتر است.
وي، مهم‌ترين مشكل در شهرستان‌ها را براي برگزاري كنسرت به قانون‌هاي سليقه‌اي و شخصي مربوط دانست و خاطرنشان كرد: مشكلاتي كه ما در تهران داريم؛ در مقايسه با مشكلات شهرستان اصلاً به چشم نمي‌آيد.
رفيعي گفت: در شهرستان‌ها قانون‌ها براساس نظرات سليقه‌اي يك شخص مي‌چرخد و نه براساس قانون كلي كه از تهران صادر مي‌شود. به فرض مثال شهر تبريز خودشان از ما دعوت كردند كه در اين شهر روي صحنه برويم اما در آنجا با اين قانون مواجه شديم كه نوازنده‌هاي خانم نبايد روي صحنه بروند اين درحالي است كه ماتوانستيم همين برنامه را در شهرستان قزوين اجرا كنيم.

اعضای هیئت مدیره کانون آهنگسازان انتخاب شدند


مجمع عمومی نوبت دوم کانون آهنگسازان و رهبران ارکستر خانه موسیقی عصر امروز برگزار شد و بعد از رای گیری اعضای هیئت مدیره جدید این کانون انتخاب شدند.
به گزارش خبرنگار مهر در این مجمع عمومی که امروز 27 آذرماه با حضوراعضای هیئت مدیره سابق و دیگراعضای این کانون در محل خانه موسیقی برگزار شد ابتدا رئیس هیئت مدیره و بازرس گزارشی از عملکرد دو سال گذشته این کانون ارائه دادند و در ادامه با استعفای جمعی اعضای این هیئت مدیره، انتخابات برگزارشد.

در ادامه این جلسه دکتر سریر به عنوان رئیس سنی جلسه انتخاب شد و بعد از تشکیل هیئت رئیسه نامزدها به معرفی خود پرداختند و سپس رای گیری به عمل آمد.

در این مجمع پس پایان انتخابات و شمارش آرا به ترتیب تقی ضرابی و وارطان ساهاکیان(مشترکا اول) سید محمد میرزمانی ، لوریس هویان و علی بکان به عنوان اعضای جدید هیئت مدیره انتخاب شدند.

همچنین سارا نجفی به عنوان بازرس این کانون انتخاب شد.مجمع عمومی بعدی این نهاد فردا 28 آذرماه که به کانون خوانندگان سنتی اختصاص دارد از ساعت 14 در محل خانه هنرمندان برگزار می شود.

منبع "خبرگزاری مهر"

۱۳۸۹ آبان ۱۶, یکشنبه

نهادهای دولتی از گروههای جوان موسیقی حمایت کنند


حمایت معنوی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای برگزاری کنسرت گروههای جوان موسیقی باید در دستور کار نهادهای دولتی مرتبط با این هنر قرار گیرد.
مدیر هنری گروه موسیقی "کامکار" ضمن بیان این مطلب در انتقاد به عدم حمایت از گروه های موسیقی جوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : برگزاری کنسرت های سفارشی و حمایت مالی از آثاری که به مناسبت های مختلف توسط ارکستر سمفونیک تهران به روی صحنه می رود تنها بخشی از وظایف نهادهای دولتی است در حالی که گروههای جوان نیز نیاز به توجه و حمایت دارند.

وی افزود:خوشبختانه هنر اصیل موسیقی ایران در بین هنرمندان جوان از محبوبیت و مقبولیت ویژه ای برخوردار است و آثار کم نظیری در این حوزه به مخاطب عرضه می کنند ولی کمترین حمایتی از این گروه های موسیقی صورت نمی گیرد و یا اگر توجهی به برخی از گروه ها می شود بسیار محدود است ؛ درحالی که گروه های جوان موسیقی از سرمایه های ملی فرهنگ و هنر ایران هستند که باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرند.

هوشنگ کامکار در ادامه صحبت های خود گفت : شامگاه گذشته به برای دیدن کنسرت گروه موسیقی رستاک دعوت شده بودم و در کمال تعجب با اجرایی خوب و قابل قبولی مواجه شدم. آهنگسازی و تنظیم قطعات این اجرا بسیار تکنیکی و جذاب بود و ملودی ها در جایگاه ویژه ای قرار داشتند و نکته جالب اینکه استفاده درستی از پرکاشن و سازهای کوبه ای شده بود ؛ در واقع ریتم های متنوع و پرتحرک در کار گنجانده شده بود که نوعی موسیقی پرهیجان و درعین حال آرام را به نمایش می گذاشت.

وی در ادامه افزود : بخش دیگری از این کنسرت به اجرای ملودی های متنوع از همه نقاط ایران اختصاص داشت به این ترتیب که در ابتدا نوازنده های موسیقی نواحی اجرای برنامه داشتند و در ادامه همان قطعاتی که توسط نوازنده های محلی اجرا شده بود به صورت گروه نوازی برگزار شد؛ در واقع جوانگرایی گروه و نوع موسیقی که ترتیب داده شده بود برای من جذابیت داشت از همین رو بسیار متاسفم که گروههایی از این دست مورد حمایت قرار نمی گیرند.

کامکار در بخش دیگری ای صحبت های خود به معرفی موسیقی اصیل ایرانی اشاره کرد و گفت : به اعتقاد من حمایت از گروههای جوان موسیقی که ایده های تازه ارائه می کنند می تواند جای انواع موسیقی های بی هویت پاپ را بگیرد، در واقع گروه های جوان موسیقی برخلاف تصور توانایی معرفی موسیقی اصیل ایرانی و همچنین موسیقی مناطق ایران را دارند و فقط باید از آنها حمایت کرد.

وی در پایان به برنامه های آتی گروه موسیقی کامکار اشاره کرد و گفت : قصد دارم درصورت صدور مجوز، کنسرت گروه کامکار را به مدت دو شب در قزوین برگزار کنیم همچنین آلبوم "محاق" که شامل قطعاتی بر اشعار شاعرانی چون احمد شاملو ، احمد رضا احمدی ، سهراب سپهری ، بیژن جلالی است نیز به زودی رونمایی می شود.

منبع " خبرگزاري مهر "

همنوازان حصار



داريوش طلايي، جلوه گل را با صداي قرباني منتشر مي‌كند




داريوش طلايي بعداز انتشار آلبوم موسيقي «دلگشا» قرار است آلبوم «جلوه گل» را با صداي عليرضا قرباني منتشر كند. طلايي همچنين برخي آثارش كه در خارج از كشور منتشر شده را دوباره در ايران منتشر مي‌كند.

آلبوم موسيقي «جلوه گل» به آهنگسازي داريوش طلايي و خوانندگي عليرضا قرباني؛ آذرماه توسط انتشارات آواي باربد منتشر مي‌شود.
داريوش طلايي، آهنگساز و رديف دان، با اعلام اين خبر به خبرنگار ايلنا گفت: اين آلبوم حدود 5-6 سال گذشته به صورت يك كنسرت در فرانسه اجرا شد و در همين كشور توسط يك كمپاني فرانسوي منتشر شد.
وي افزود: در همين راستا تصميم گرفتم اين اثر موسيقايي كه در ايران كمتر شناخته شده، را دوباره منتشر كنم.
اين آهنگساز با اشاره به اينكه آلبوم «جلوه گل» در دو بخش تهيه شده، خاطرنشان كرد: بخش اول اين اثر در دستگاه آواز ابوعطاست كه به صورت كلاسيك دستگاهي شامل مقدمه، پيش‌درآمد، گوشه‌هاي مختلف، آواز و تصنيف اجرا شده است.
وي ادامه داد: در بخش اول دو تصنيف از علي‌اكبرخان شهبازي و عارف وجود دارد كه قطعات از خود من و به صورت بداهه‌نوازي و بداهه‌خواني اجرا شده است.
طلايي درباره بخش دوم اين آلبوم گفت: اين بخش در دستگاه همايون اجرا شده است كه ماننده بخش اول به صورت كلاسيك دستگاهي اجرا شده و تصنيف آن اثر عبدالحسين شهنازي است.
اين نوازنده تار در پايان گفت: قرار است يكسري از آثارم كه در خارج از كشور منتشر شده و كمتر دردسترس علاقمندان بوده را دوباره در ايران منتشر كنم.

۱۳۸۹ مهر ۲۳, جمعه

شاهين مهاجري؛ برنده مسابقه آهنگسازي ميكروتونال آمريكا شد




شاهين مهاجري از ميان 12 نفر از آهنگسازان برتر از شش كشور دنيا، برنده مسابقه آهنگسازي ميكروتونال كمپاني MOTU آمريكا شد


ایلنا: ‌كمپاني MOTU واقع در ايالت ماساچوست آمريكا اقدام به برگزاري مسابقه آهنگسازي براي بررسي امكانات ميكروتونال نرم افزار Ethno2 - Vst سازهاي محلي پنج قاره كرد.
به گزارش ايلنا، موسسه تحقيقاتي AEH با انتخاب نهايي 12 نفر از بين آهنگسازان ميكروتونال از كشورهاي انگليس،‌ آمريكا، ‌اسلوني، ‌فرانسه، ‌ايران و تركيه و ارسال بسته نرم‌افزار Ethno2 مقدمات اين مسابقه را فراهم كرد.
منتخبين موظف به ساخت چند آهنگ براساس گام‌هاي ميكروتونال موجود در نرم‌افزار و گام ابداعي خود شده تا پس از ساخت و ارسال قطعات به فرمت mp3, 44,1 Khz MPEG stereo, 160 kbps قطعه برتر و بهترين آهنگساز انتخاب شود.
اين موسسه براساس پارامترهايي مانند موزيكاليته، ماهيت ميكروتونال ملودي و هارموني، همخواني با سنت‌هاي موسيقايي و آفرينش موسيقايي اقدام به ارزيابي كارهاي ارسالي كرد و در پايان شاهين مهاجري به دليل كسب بيشترين امتياز در هارموني ميكروتونال ،نو گرايي در سنت،ماهيت چند فرهنگي موسيقي و ماهيت سمفونيك كارهاي ارائه شده به عنوان برنده مسابقه انتخاب شد.

یک سایت خوب برای عودنوازان عزیز

کنسرت علیرضا قربانی در نروژ برگزار می‌شود


علیرضا قربانی قطعاتی از موسیقی ایرانی به آهنگسازی جاوید افسری راد را در تاریخ 29 آبان ماه در شهر اسلو پایتخت نروژ اجرا می‌کند

علیرضا قربانی خواننده موسیقی ایرانی با اعلام این خبر در خصوص برگزاری این کنسرت در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : مجموع قطعات این کنسرت از ساخته های جاوید افسری نوازنده سنتور است که تنها در یک شب اجرا می شود و پس از آن در تاریخ 7 آذرماه همراه با سعید فرجپوری کنسرتی را در ونکور کانادا به روی صحنه خواهیم برد.
علیرضا قربانی در پایان به برگزاری کنسرت در تهران اشاره کرد : قرار بود کنسرتی با ارکستر مجلسی ایرانیان به آهنگسازی فردین خلعتبری برگزار کنیم و این موضوع در رسانه ها هم مطرح شد ولی متاسفانه با اجرای ارکسترسمفونیک تهران در قطر تداخل پیدا کرد و از آنجا که برخی از اعضای ارکستر مجلسی ایرانیان در ارکسترسمفونیک هستند عملا نمی توانیم کنسرت را در تاریخ اعلام شده برگزار کنیم این درحالی بود که قبل از اعلام در سانه ها ما سالن را هم گرفته بودیم اما به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح در اجراهای ارکستر سمفونیک همه برنامه های ما معلق ماند ولی با این اوصاف این کنسرت در تاریخ دیگر برگزار خواهد شد.
منبع " خبرگزاري مهر "

آلبوم تکنوازی تار "کنانه" منتشر شد


آلبوم موسیقی "کنانه" شامل قطعاتی از تکنوازی های تار پیام جهانمانی از سوی موسسه فرهنگی ماهور منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر،آلبوم کنانه (کنانه به‏معناى "کهنه"است) به نوعی طبع ‏آزمایى پیام جهانمانى است که در چارچوب‏هایى شناخته ‏شده ‏تر ازآثار قبلى وی("دیدار" و به ‏خصوص"رها")، تجربه ‏اى با بیان کاملاً شخصى و شروعى براى رهایى از قیدوبندهاى معمولِ موسیقى ایرانى دیده و شنیده می شود.

در کنانه، پیام جهانمانى، متفاوت با آثار پیشین، وفادارىِ بیشترى به انگاره‏ هاى ردیفِ موسیقى ایرانى از خود نشان مى‏دهد، هرچند در اینجا نیز مُهرِ شخصىِ او و سبکِ بیانِ هنرى‏اش همچنان آشکار است.

طرح‏هاى اولیه ‏ى این اثر در کنسرت‏هایى در خرداد ۱۳۸۶ (بیات ترک) و دى‏ماه همان سال (سه‏گاه) در فرهنگسراى نیاوران ارائه شد و سپس، با افزودنِ ایده‏هاى تازه، در اردیبهشت ۱۳۸۹ ضبط (سى‏دى حاضر) و در تیرماه همین سال در فرهنگسراى نیاوران به اجرا درآمد.

یکى از نکات قابل ‏توجه در این آثار استفاده از کوک‏هاى نامتداولى است که مخصوصاً براى این اجرا از سوى نوازنده طراحى شده است. کوک سه‏گاهِ سى ‏کرن در این اثر دو، سل، سى ‏کرن، سل (بم) و کوک بیات ترکِ مى‏ بمل نیز دو، فا، سى‏بمل، مى ‏بمل است.

پیام جهانمانى متولد ۱۳۶۰ در تهران و فارغ‏التحصیل هنرستان موسیقى در سال ۱۳۷۸، کارشناسى موسیقى از همان هنرستان در سال ۱۳۸۴ و بهره‏ گرفته از دوره‏هاى آموزشى نوازندگى تار نزد هنرمندان: حامى واعظ تقوى، حمید شجاعى، کریم علیشاهى، ارشد تهماسبى، بهروز همتى و حسین علیزاده. وی تا کنون درآثاری چون معرفى هنرمندان جوان (۱۳۷۹)، دیدار (۱۳۸۲)، رها (۱۳۸۴)، سرخانه (۱۳۸۹) که توسط موسسه ماهور منتشر شده به نوازندگی تار پرداخته است.


منبع " خبرگزاري مهر "

کنسرت گروه موسيقي همنوازان در تالار رودكي


كنسرت گروه موسيقي همنوازان سايه به سرپرستي محمدامين اكبر پور در تالار رودكي برگزار مي‌شود.
به نقل از روابط عمومي و امور بين الملل بنياد رودكي، در اين كنسرت كه 4 و 5 آبان در تالار رودكي برگزار مي‌شود ، گروه همنوازان سايه متشكل از محمدامين اكبرپور: تار و سه تار، محمد باقر زينالي: كمانچه، وفا مصباحي: ني، ياشار مهاجري: سنتور، هوتن شرف بياني: عود، مجيد عليزاده: تمبك و سياوش كريمي‌نژاد : دف، دايره و دمام به روي صحنه مي‌روند و در دو بخش به اجراي برنامه مي‌پردازند.
در اين كنسرت گروه در بخش اول قطعاتي را در دستگاه شور (يادواره عبدالله خان دوامي) و در بخش دوم قطعاتي از موسيقي محلي دزفول و شوشتر (دلبانگ) را بر اساس اشعاري از امير خاكساردر اجرا مي‌كنند.
کنسرت گروه همنوازان سايه ساعت 20 روزهاي فوق به خوانندگي عليرضا حاجي طالب در تالار رودكي برگزار مي‌شود.

يك هنرمند تركمن، كوتاه‌ترين ساز جهان را در تهران نواخت


كوتاه‌ترين ساز جهان در همايش علمي، فرهنگي و هنري كارآواها و آيين‌هاي موسيقايي كار در تهران توسط يك هنرمند تركمن اجرا شد
هوشنگ جاويد دبير همايش موسيقي كارآوا گفت: شب گذشته در دومين روز از اين همايش كوتاه‌ترين ساز جهان توسط يك هنرمند تركمن اجرا شد. اين ساز كه يك ني بدون زبانه است از ساقه جوان ني تهيه شده است.
وي با بيان اين كه اين ساز فقط در فرهنگ تركمن باقي مانده، اظهار داشت: اين ني بدون سوراخ ، داري يك شكاف كوچك است كه كف دست هنرمند و به نوعي در مشت او جاي مي‌گيرد. نوازنده با حركات دست خود در جلو و بالاي ني و تغيير حركات انگشت ، ملودي را ايجاد مي‌كند.
اين پژوهشگر موسيقي نواحي در خاتمه با اشاره به تنها نوازنده اين ني كوتاه در جهان گفت: حاج محمد ايري نوازنده تركمن، تنها نوازنده اين ساز است كه هم اكنون مي‌تواند با اين ساز نغماتي زيبا را بيافريند.

۱۳۸۹ مهر ۲۰, سه‌شنبه

جواب به سوال

جواب شما که راجع به نت نویسی داخل اف ال پرسیده بودید.
دوست عزیز شما اگر منظورت اینه که قسمتی تو این نرم افزار باشه و شما در اون قسمت فضایی داشته باشید که بتونید روی پنج خط حامل نت نویسی کنید و بعد اون رو به یکی از کانال ها منتقل کنید،باید بگم که اف ال همچنین قابلیتی نداره.البته نرم افزار های زیادی واسه ی نت نویسی هست.
اما شما در عوض قسمت پیانو رول رو برای هر کانال دارید.تو اون قسمت حالا مربوط به هر کانال که باشه،کلاویه های پیانو جلوتونه و با قرار دادن بلوک ها میتونید کارتون رو پیش ببرید.
فقط دوست عزیز من نمیدونم که این چیزایی که گفتم بتونه جوابتو بده یا نه.
اگه شما به من بگید که در چه سطحی با این نرم کار کردید،بهتر میتونم کمکتون کنم.
و اما راجع به سمپل های صوتیتون.
اصلا احتیاجی به تبدیل فرمت نیست.که اونارو بخواید به میدی تبدیل کنید
شما چه 1 سمپل ریتم داشته باشید یا هر چیز دیگه ای ،به راحتی میتونید ازش استفاده کنید.
چه با فرمت mp3 و چه با ویو.
اگه باز تو استفاده از سمپل ها ایرادی بود یا اینکه جوابتون رو تو این پست نگرفته بودید،1کم دقیق تر توضیح بدید اشکالتون رو تا هر قسمت رو که متوجه نشدید به صورت تصویری براتون بذارم.
در ضمن بهتون پیشنهاد میکنم بسته ی آموزشی این نرم افزار رو تهیه کنید.چون میتونه کمکتون کنه تا حدی.واسه ی اون هم میتونید به فروشگاه نگاره مراجعه کنید.
داخل انجمن هاش هم توضیحات خوبی در مورد نرم افزار های آهنگسازی هست.خودم هم اونجا بعضی آموزش های کاربردیش رو گذاشتم
سایت فروشگاه نگاره:www.shop.negare.ir
انجمن های نگاره:www.forum.negare.ir

۱۳۸۹ مهر ۱۷, شنبه

گروه موسيقي فوژان


گروه موسیقی فوژان به رهبری و آهنگسازی حمیدرضا دیبازر از 21 تا 23 مهرماه در تالار ایوان شمس روی صحنه می رود

ایلنا: گروه موسيقي فوژان در تالار ايوان شمس به صحنه می‌رود.
به گزارش ایلنا، اين كنسرت که ساعت 20 در ایوان شمس برگزار می‌شود؛ با همكاري انتشارات چنگ برگزار مي‌شود و در آن گروه موسیقی فوژان در دو بخش قطعاتي را به صورت تلفيقي اجرا خواهند كرد.
در گروه موسيقي فوژان نوازنده‌هایی چون علي جعفري پويان(ويلن)، سهراب برهمندي(ويولا)، كريم قرباني(ويلنسل)، ارشاد واعظ تهراني(كنترباس و سازهاي كوبه‌اي)، داوود جعفري(آكاردئون)، هومن نامداري(كلارينت و ساكسيفون)، محسن پوربخت(سنتور و سازهاي كوبه‌اي)، آرش فلاحي(ني)، راشد بابا شهابي(كمانچه)، هومن مهدويان(تار، سه تار و عود)، حميدرضا ديباز(كيبورد) به همراه نيما فرهمند بافي نوازنده مهمان پيانو روي صحنه مي‌روند.
بليت‌هاي كنسرت گروه فوژان از هم اكنون در مراكزي چون مركز موسيقي بتهوون، موسسه ققنوس، دارينوش و سياه و سفيد به فروش مي‌رسد.
منبع : خبرگزاری ایلنا

آغاز همکاری سعید فرجپوری و علیرضا قربانی در کانادا


با برگزاری کنسرت گروه کرشمه در کانادا، نخستین همکاری سعید فرجپوری (نوازنده و آهنگساز) با علیرضا قربانی (خواننده ) اتفاق می افتد.
سعید فرجپوری که چند ماهی از مهاجرتش به کانادا می گذرد با اشاره به نخستین کنسرتش در شهر ونکور کانادا به خبرنگار مهر گفت : در این برنامه که روز 7آذر (28 نوامبر) سال جاری برگزار می شود برخی ازقطعات با کلام و بی کلام من در دستگاه ماهور و با آواز علیرضا قربانی ارائه خواهد شد.

عضو پیشکسوت و نوازنده کمانچه گروه دستان در ادامه افزود: این کنسرت توسط گروه کرشمه و با حضور عده ای از نوازندگان خوب هموطن در کانادا اجرا می شود که طی آن قرار است سه تصنیف از من که بر اساس اشعاری از اخوان ثالث،سیاوش کسرایی و فریدون مشیری ساخته شده اجرا شود.

فرجپوری در پایان با ابراز امیدواری نسبت به اجرای این برنامه در دیگر شهرها از جمله درایران در باره اعضای گروه گفت : در این کنسرت علی رزمی و بهروز رحمانی تار، علی سجادی ،بربط،سهراب صائب و سینا خالدی،سنتور، سینا اتحاد،کمانچه و رامین بهرمانی،هنری و ارژنگ عطااللهی سازهای کوبه ای می نوازند.

منبع " خبرگزاري مهر "

کنسرت گروه نامیرا برای روز جهانی غذا


گروه کر نامیرا به رهبری فرهاد هراتی به مناسبت روز جهانی غذا 24 مهرماه در تالار وحدت به اجرای برنامه می پردازد.
به گزارش خبرگزاری مهر،گروه کُر نامیرا با بیش از 60 عضو و با آهنگسازی و پیانوی فرهاد هراتی در این برنامه به اجرای قطعاتی از موسیقی کلاسیک می پردازند.

همچنین حضور 20 خواننده کر کودک از ویژگیهای این اجرا است و گروه با استفاده ازتکنیکهای آوازی شنوندگان را به تجربه ای نو از موسیقی مدرن و کلاسیک دعوت می کنند.
منبع " خبرگزاري مهر "

۱۳۸۹ مهر ۱۱, یکشنبه

دو نوازي ساز پيانو و ني انبان کاری از "سامان احتشامی"


سامان احتشامي هم‌اكنون خود را براي كنسرت دو روزه يعني 31 مهر و يكم آبان ماه آماده مي‌كند. از نكات جالب همراهي ساز ني انبان به همراه پيانو است كه براي اولين بار اتفاق مي‌افتد.
كنسرت موسيقي ايراني به سرپرستي و آهنگسازي سامان احتشامي سي‌ام مهر و يكم آبان در تالار وحدت برگزار مي‌شود.
به گزارش ايلنا، اين كنسرت در دو بخش و با همكاري بابك شهركي (ويولن)، عمران فروزش (تنبك)، شايان شكرآبي (پيانو)، كوروش بابايي (كمانچه)، يلدا صمدي (پيانو)، رضا دربندي (دف) و سامان احتشامي (پيانو) برگزار خواهد شد.
سامان احتشامي درباره قطعات برگزار شده در اين كنسرت گفت: «در قطعه نخست به ياد استادم جواد معروفي و با الهام از قطعات ايشان با ساز پيانو بداهه نوازي خواهم كرد و در همين بخش با اضافه شدن تنبك دو نوازي خواهيم داشت.»
به گفته احتشامي «باغ روياها» در مايه شوشتري به عنوان قطعه دوم كنسرت و در قطعات بعدي، آثاري از همايون خرم با پيانوي احتشامي و ويولن بابك شهركي اجرا خواهد شد.
در ادامه اين كنسرت سامان احتشامي و يلدا صمدي قطعات «زندگي» و «سپيدار» را با دو پيانو روي صحنه اجرا خواهند كرد. قطعه «سپيدار» پيش از اين به سفارش سازمان ملل و براي اركستر بزرگ نوشته شده بود.در قطعه بعدي با آمدن دوباره بابك شهركي، عمران فروزش و رضا دربندي، اعضاي گروه قطعه معروف «در ميان گلها» ساخته همايون خرم را اجرا مي‌كنند. بخش نخست كنسرت با اجراي «رنگ ارمني» توسط گروه پنج نفره به پايان مي‌رسد.
سامان احتشامي همچنين درباره بخش دوم كنسرت گفت: «در بخش دوم موسيقي نواحي كردي و لري با پيانو، كمانچه و سازهاي كوبه‌اي اجرا مي‌شود. همچنين در قطعه بعديِ بخش دوم «چهار مضراب ماهور» ساخته درويش‌خان با همراهي شايان شكرآبي را اجرا مي‌كنيم.» در همين بخش قطعه «باز آر» ساخته شايان شكرآبي توسط گروه پنج نفره اجرا مي‌شود.
پايان‌بخش اين كنسرت بداهه‌‌نوازي ني‌انبان و پيانو است.
در اين بخش محسن شريفيان ني‌انبان مي‌نوازد و سامان احتشامي پيانو. احتشامي درباره اين قطعه نيز گفت: «اين نخستين بار است كه دو ساز پيانو و ني‌انبان قطعه‌اي را اجرا خواهند كرد. هم ‌نوازي اين دو ساز نوعي ناكوكِ شنيدني است.»
اين كنسرت به صورت كاملاً مستقل برگزار خواهد شد.

۱۳۸۹ مهر ۳, شنبه

نقد آلبوم «سوييت‌ها» اثر پيمان يزدانيان

آلبوم «سوييت‌ها»اثر پيمان يزدانيان، كه اخيراً منتشر شده است؛ با حضور آهنگساز و كياوش صاحب نسق، در شهر كتاب مركزي نقد مي‌شود
‌ در اين نشست كه شنبه 3 مهرماه ساعت 16:30 در شهر كتاب مركزي برگزار مي‌شود، ضمن پخش بخش‌هايي از اين آلبوم، ويژگي‌ها و تمايزات اين اثر نقد و بررسي خواهد شد.
پيمان يزدانيان آموزش موسيقي و نوازندگي را نزد استاداني از كنسرواتوارهاي وين وگراتس گذراند و دوره‌ پيشرفته‌ نوازندگي را در مارسي فرانسه نزد پروفسور ژينت گوبر به پايان رساند و در سال 1379 به عنوان نوازندگي اول در پيانو در فرانسه دست يافت.
او برنامه‌ها و كنسرت‌هاي متعددي در ايران، فرانسه و ايتاليا برگزار كرده است و نيز براي فيلم‌هاي باد ما را خواهد برد (عباس كيارستمي)، از كنار هم مي‌گذريم (ايرج كريمي)، بيگانگان (رامين بحراني)، آب و آتش (فريدون جيراني)، ايستگاه متروك (عليرضا رئيسيان)، سربازان جمعه (مسعود كيميايي)، يك شب (نيكي كريمي) و براي چند فيلم خارجي نيز موسيقي متن ساخته است.

...


انتشاردستور مقدماتي تار و سه‌تار «خالقي» با آموزش "صارمی" و نظارت استاد علیزاده
كتاب‌هاي دستور مقدماتي تار و سه‌تار روح‌الله خالقي به علت گسترش زمينه تدريسشان از جايگاه ويژه‌اي در آموزش اين دو ساز برخوردار است. بر اين اساس هدف از انتشار اين كتاب برطرف كردن كاستي‌هاي آموزشي در زمينه اجراي صحيح تكنيك‌ها و آموزش‌هاي تئوريك و عملي مورد نياز هنرجويان تار و سه‌تار است.
جهانشاه صارمي كه خود از هنرآموخته‌گان مكتب حسين‌عليزاده است و تجربه سال‌ها تدريس، همكاري در چندين كتاب معتبر موسيقي و سرپرستي گروه نهفت را در كارنامه خود دارد، در مقدمه‌ي اين كتاب نوشته است: از آنجا كه كتاب‌هاي دستور مقدماتي تار و سه‌تار روح‌الله خالقي بيشتر جنبه گردآوري قطعات را دارند، در اين كتاب علاوه بر آموزش‌هاي عملي و تئوري مورد نياز هنرجويان سعي شده است هر درس همراه با توضيحات و جنبه‌هاي آموزشي آن مطرح شود تا كتاب به متد يا روش آموزش نزديك‌تر شود.
همچنين در ادامه آورده است: براي دستيابي به روش آموزشي جامع، بخش‌هاي چون آموزش‌هاي تئوري مقدماتي به انضمام كليه‌ آموزش‌هاي تئوريك مورد نيازِ هر درس در مجموعه درس‌هاي كتاب، تمرين‌هاي بخش‌هاي تئوريك، آموزش‌هاي عملي ويژه‌ تار و سه‌تار به انضمام طراحي‌هاي مربوط به آنان، آموزش اجراي تكنيك‌هاي اجرايي در تار و سه‌تار، تجزيه و تحليل درس‌ها و ارائه آموزش‌هاي لازم براي اجراي آنان در ذيل هر درس، اشعار درس‌هايي كه در كتاب خالقي موجود نبودند و نگارش اشعار در زير نت‌ها براي سهولت در تطبيق آنان با ملودي به كتاب دستور مقدماتي تار و سه‌تار روح‌الله خالقي افزوده شده‌اند.
صارمي، نظارت استادش حسين عليزاده بر روند تدوين مطالب را يكي از بارزترين وجوه اين كتاب عنوان كرده است.
دستور مقدماتي تار و سه‌تار (كتاب اول) در 132 صفحه توسط انتشارات موسيقي عارف و با همكاري مركز موسيقي نهفت منتشر شده است.

۱۳۸۹ مهر ۱, پنجشنبه

گروه موسيقي طلوع به خوانندگي علي زندوكيل 7 تا 9 مهرماه در سالن رودكي به اجراي برنامه مي‌پردازد


گروه موسيقي طلوع در سالن رودكي به اجراي برنامه مي‌پردازد
به گزارش روابط عمومي گروه طلوع، ‌در اين كنسرت گروه موسيقي طلوع متشكل از سحاب علم: تار،‌ بابك غسالي: بربت، بهنام معصومي: تنبك، سينا علم:‌كمانچه و علي زندوكيل: خواننده در تالار رودكي به روي صحنه مي‌روند و در دو بخش به اجراي برنامه مي‌پردازند.
گروه طلوع در بخش اول قطعه بي‌كلام راز، تصنيف نه اين نه آنم با شعري از مولانا،قطعه بي‌كلام سراب و تصنيف من ترک عشق نمي‌کنم با شعري از حافظ را به آهنگسازي سحاب علم در دستگاه نوا و در بخش دوم قطعاتي چون هفتمين اختر با شعري از ه.ا.سايه، ميان تاريکي با شعري از فروغ فرخزاد، اعتراض،رخس پروانه و شكوفه اندوه را با شعري از فروغ فرخزاد به آهنگسازي بابك غسالي در آواز دشتي و آواز اصفهان اجرا مي‌كنند.
‌ بليت‌هاي اين كنسرت در مراكزي چون پرشيا، ققنوس،‌ بتهوون، موسيقي ما و تالار وحدت از امروز به فروش مي‌رسد.
كنسرت گروه موسيقي طلوع به سرپرستي افشين معصومي 7 تا 9 مهرماه ساعت 20 در تالار رودكي برگزار مي‌شود.

۱۳۸۹ شهریور ۱۴, یکشنبه

کنسرت گروه مهربانی در تالار وحدت برگزار می‌شود


گروه موسیقی ایرانی "مهربانی" به سرپرستی "سلمان سالک" و آواز "حسین علیشاپور " در روزهای 14 و 15 مهرماه در تالار وحدت کنسرت برگزار می‌کند.
به گزارش خبرنگار مهردر این اجرا 5 تصنیف از ساخته های " سلمان سالک " و " احسان عبایی " در دستگاه سه گاه و یک تصنیف که برداشتی از تصنیف " مرغ سحر " است درمایه‌ ابوعطا اجرا می شود.

در گروه " مهربانی" ، سلمان سالک ( تار) ، احسان عبایی ( تار) ، مهدی رنگین کمان ( تنبک ) ، فرهاد ایراهیم خانی ( نی ) ، محمدباقر زینالی ( عود ) ، حمیدرضا آفریده ( کمانچه ) و امین مهندسان ( سنتور ) حضور دارند.

آخرین اجرای صحنه ای " حسین علیشاپور " به پاییز سال گذشته همراه با گروه " بیداد " به سرپرستی " فرهاد ابراهیم خانی " باز می‌گردد ؛ ضمن آن که وی در اپرای مولوی به آهنگ سازی " بهزاد عبدی " به جای " سلطان العلماء " ( پدر مولانا آواز خوانی کرده است.

از علیشاپور آلبوم " طلیعه " به آهنگسازی " احسان عبایی" منتشر شده و چهار آلبوم دیگر شامل " تنها " به آهنگسازی " سیامک جهانگیری" ، " نغمه ی ساربان حجاز " به آهنگسازی " احسان عبایی " ، " دریغا ز ایران " به آهنگ سازی " فرهاد ابراهیم خانی " و "حکایت" به آهنگ سازی " برزو امیری " در دست انتشار دارد.

۱۳۸۹ شهریور ۷, یکشنبه

کامکارها



آهنگسازي علي قمصري؛ كنسرت «برف‌خواني»


كنسرت «برف‌خواني» با آهنگسازي و سرپرستي علي قمصري و به خوانندگي محمد معتمدي در آخرين روزهاي تابستان امسال اجرا مي‌شود.
اين كنسرت در دو بخش و با همكاري دو گروه «كوارتت زهي پارسه» و «گروه سازهاي ملي» برگزار خواهد شد.
در بخش اول؛ كوارتت زهي غربي پارسه و در بخش دوم گروه سازهاي ملي به اجراي برنامه خواهند پرداخت. اشعار قطعات از مولانا؛ شفيعي كدكني؛ مهدي اخوان ثالث و حسين منزوي است.
قمصري درباره قطعاتي كه در اين برنامه اجرا خواهد شد، گفت: تقدم و تأخر دوبخش به گونه‌اي است كه از حال وهواي موسيقي غربي در قسمت نخست آغاز مي‌شود و به مرور به موسيقي ايراني در بخش دوم نزديك مي‌شود.
قمصري همچنين درباره چگونگي ساخت اين قطعات توضيح داد: از دو سال پيش كه آهنگسازي قطعه «برف مي‌باريد» بر اساس شعر اخوان ثالث را شروع كردم به فكر آهنگسازي چنين مجموعه‌اي با تعامل گروه سازهاي غربي و گروه سازهاي ايراني هم افتادم. يعني حركت از غربي‌ترين نقطه‌ي جزيره‌اي در غرب به سوي شرقي‌ترين نقطه‌ جزيره‌اي در شرق.
مجموعه «برف‌خواني» با آنچه پيشتر از علي قمصري شنيده شده متفاوت است و حالتي روايي دارد.
«برف مي‌باريد» كه قطعه‌ اصلي اين مجموعه است؛ پنچ اپيزود دارد و با سازبندي ايراني اجرا مي‌شود. زمان و مكان دقيق اجراي اين كنسرت به‌زودي اعلام خواهد ‌شد.

اجراي آهنگ‌هاي ماندگار انقلابي


جشنواره موسيقي مقاومت
خبرگزاري فارس: گروه تيام به سرپرستي هادي منتظري آثار برتر موسيقي انقلابي را در دومين جشنواره سراسري موسيقي مقاومت اجرا مي‌كند.
به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني موسيقي ايران، گروه تيام در دومين جشنواره سراسري موسيقي مقاومت كه از 30 شهريورماه در شهر كرمانشاه برگزار خواهد شد، مجموعه‌اي از سرودهايي كه اوايل انقلاب اجرا شده است را مجددا اجرا خواهد كرد.
در اين برنامه قطعات خاطره‌انگيزي هم‌چون آزادي، ايراني، برادر بي‌قراره، علمدار، برخيز و... كه توسط هنرمندان بزرگي هم‌چون محمدرضا لطفي ساخته شده و هادي منتظري نيز در آن كمانچه نواخته، توسط گروه تيام اجرا مي‌شود.
مسعود حبيبي (دف)، سينا سرلك (خواننده)، محسن صادقي (ني)، حامد فكوري (تار)، مازيار جلالي (سنتور)، مسعود صفري‌ (تنبك)، هادي منتظري (كمانچه و سرپرست گروه) نوازندگان گروه تيام هستند.
دومين جشنواره سراسري موسيقي مقاومت از 30 شهريورماه تا 2 مهرماه در شهر كرمانشاه برگزار مي‌شود.

۱۳۸۹ شهریور ۴, پنجشنبه

سامان احتشامي؛ قطعاتي از همايون خرم را مي نوازد

سامان احتشامي اواخر مهرماه قطعاتي از همايون خرم را در تالار وحدت اجرا مي‌كند
ایلنا: سامان احتشامي اواخر مهرماه در تالار وحدت برنامه كنسرت اجرا مي‌كند.
سامان احتشامي(آهنگساز و نوازنده پيانو) در گفتگو با خبرنگار ايلنا، گفت: اين كنسرت در دو بخش موسيقي كلاسيك و فولكلور برگزار مي‌شود كه در بخش موسيقي كلاسيك، علاوه بر قطعات خودم، قطعاتي ديگر از ساخته‌هاي همايون خرم، بابك شهركي و كوروش بابايي اجرا مي‌شود. همچنين در بخش فولكلور، قطعاتي از مناطق كردستان، لرستان و جنوب ايران نواخته خواهد شد.
اين هنرمند گفت: در اين كنسرت يك روزه، محسن شريفيان(ني انبان)، كوروش بابايي(كمانچه)، عمران فروزش(تمبك)، شايان شكر آبي(پيانو)، بابك شهركي(ويلن)، يلدا ضميري(پيانو) و رضا دربندي(دف) مي‌نوازند.
سامان احتشامي همچنين از انتشار سي دي موسيقي فيلم خود بعداز ماه رمضان خبر داد.

کنسرت "ویولت" برگزار می شود


ارکستر"ویولت" به رهبری فرزاد نوشاد و آواز مسعود یکتا ساعت 21 روزهای 18 ،19 و 20 شهریورماه در تالار وحدت اجرا می شود.
مسعود یکتا خواننده ارکستر موسیقی "ویولت" با اعلام این خبر در توضیح جزئیات برگزاری این کنسرت به خبرنگار مهر گفت: مجموع قطعات این کنسرت بر پایه اشعار مولانا و سهراب سپهری تنظیم و آهنگسازی شده است و قرار است قطعات "هیچستان"،"منظومه برف" و" گوش کن" در قالب "جزوالس" براشعار سپهری را در بخش نخست این کنسرت اجرا کنیم.
وی در پایان افزود: بخش دوم این کنسرت به اجرای قطعات" من غلام قمرم" و"اینجا کسی است پنهان" بر اشعار مولانا اختصاص دارد و پایان بخش نخستین کنسرت رسمی"ویولت" اجرای قطعه "ای ایران" است.

۱۳۸۹ مرداد ۲۶, سه‌شنبه

Claude Debassy-En bateau

En bateau از دبوسی که در اصل برای پیانو نوشته شده ولی مثه بسیاری از قطعاتش برای اجرا با ویولن هم مناسبه.
                                                                       دانلود

نوازنده ها:
Violin:Vladimir Spivakov , Piano:Sergei Bezrodny

Sergei Rachmaninof-vocalise

1قطعه ی بسیار زیبا ازSergei Rachmaninof به اسم Vocalise .
                                                                              دانلود
                                                               (Right click and save target as)

 نوازنده ها:
Violin:vladimir spivakov & Piano:sergei bezrodny

آشنایی با الگوی اصلی گام های ماژور


عکس از نت آهنگ

گام های دیاتونیک بزرگ(ماژور)

این گام با شمردن نت همنام آخر،هشت نت داره.و فاصله های بین درجه های متوالی بر اساس الگوی زیر تنظیم شده.از چپ به راست




8 نیم پرده 7 پرده 6 پرده 5 پرده 4 نیم پرده 3 پرده 2 پرده 1

در گام دیاتونیک بزرگ،ردیف فاصله های میان درجه ای همیشه تغییر ناپذیره.و به این معنیه که اگه جای پرده ها و نیم پرده ها تغییر کنه ممکنه که الگوی به دست اومده دیگه متعلق به این گام نباشه.

تو درسای گذشته یاد گرفتیم که اگه از نت دو درجه به درجه بالا بریم،فاصله ی بین نت ها به شکل زیره

دو (نیم پرده) سی (پرده) لا (پرده) سل (پرده) فا (نیم پرده) می (پرده) ر (پرده) دو

و اگر الان الگوی پیشرفته رو با این الگو مقایسه کنیم میبینیم که فرقی باهم ندارن.

گام بزرگ رو میتونیم مثه بقیه نت ها از هر نت دیگه ای شروع کنیم.ولی به هر حال باید فاصله ی بین درجه ها طبق الگو ی ثابت مرتب بشه.

به عنوان مثال ما میخوایم این گام رو از نت (ر) شروع کنیم.نت ها رو از (ر) تا (ر)ی اکتاو بعد مینویسیم.(این نکته هم تو ذهنمون هست که فاصله های بین نت های (می) و (فا) ،(سی) و (دو) نیم پرده ای و فاصله ی بین بقیه ی نت ها 1پرده ایه.این موضوع یعنی دونستن الگوی اصلی)

سپس این نت هایی که نوشتیم رو با الگوی ثابت مقایسه میکنیم.

خوب ما تو این مقایسه میبینیم که نت های (ر)،(می)،(سل)،(لا)،(سی)،و(ر)ی اکتاو بعد در جای درست خودشون قرار دارن.و نت های (فا)و(دو) باید نیم پرده ی کروماتیک بالا برن.تا نت های نوشته شده ی ما با الگوی ثابت منطبق بشه.به همین راحتی.دیگه نیم پرده بالا بردن هم که معلومه چه طور انجام میشه.با دیزه کردن این دو تا نت.ما خیلی راحت گام (ر بزرگ) یا (ر ماژور) رو ساختیم.

گام های دیاتونیک

از ونجایی که که فاصله ی بین درجه ها در گروه گام های دیاتونیک یکدست و برابر نیست،و ازونجایی که الگوی قرار گرفتن این فاصله ها در هر گونه با گونه ی دیگه فرق داره.این گروه گام ها انواع مختلفی رو در بر میگیره.


در یک رده بندیه کلی گام های دیاتونیک به دو دسته تقسیم میشن.

اول اونایی که فاصله ی بین درجه های متوالیش از فاصله های دو گانه ی پرده و نیم پرده تشکیل میشه.تو این رده بندی فرض بر اینه که هر پرده درست 2برابر هر نیم پردست.و هر اوکتاو در مجموع از 12 نیم پرده تشکیل شده.

رده ی دوم این گام ها به جای یکی از فاصله های پرده و نیم پرده و گاهی یک پرده ونیم،و یا در کنار این دو نوع فتصله های دیگه ای هم بین درجه هاش داره.

انواع گام های کروماتیک

گام کروماتیک به دو دسته تقسیم میشه.


گام کروماتیک ملودیک و گام کروماتبیک هارمونیک.

تفاوت این دو توی انتخاب نشانه های دیز و بمل برای نیم پرده ای کردن فواصل یک پرده ایه.

در کروماتیک ملودیک از یک نت به نت بعد(به فاصله ی 1 پرده)اول نیم پرده ی کروماتیک و بعد نیم پرده ی دیاتونیک میاد.

در کروماتیک ملودیک ترتیب نیم پرده ها بر عکسه.

گام کروماتیک

این گام با آغاز از هر نت به فاصله های نیم پرده ای(هم دیاتونیک و هم کروماتیک)درجه ها رو طی کرده،به تدریج بالا میره ات در صوت سیزدهم به هنگام صوت شروع برسه.


در گام کروماتیک فاصله ی بین همه ی نت ها برابر نیم پرده هست و بین نت های شروع و پایان هر گام که به فاصله ی 1 اکتاو یا هنگام از هم قرار دارن یازده پرده و 12 نیم پرده وجود داره.

در اصل هر گام کروماتیک با هر شروعی مشخص همون نت هایی رو به کار میبره که یک گام کروماتیک با شروعی دیگه ازشون استفاده میکنه.

بنابراین گام های کروماتیک با 1نت های مختلف شروع خودشون،نسبت به هم شخصیت مستقلی ندارن و به همین دلیل نت شروع هر گام کروماتیک فاقد اون حالت مرکزیته که در گام دیاتونیک شاهدش هستیم.

حالت مرکزیت حالتی شبیه استراحته که در یکی از نت های 1 گام دیاتونیک احساس میشه.

گام های کروماتیک(همچنین دیاتونیک)حرکتی پایین رونده هم میتونن داشته باشن.

گام کروماتیک هم خودش به دو دسته تقسیم میشه.

که در درس بعد در موردش توضیح میدم.

تعریف علمی گام

گام عبارته از تعدادی اصوات پی در پی که با فاصله های معین و حساب شده دنبال هم قرار بگیرن.بنابر این در هر گتم چیزی که اهمیت داره تعداد اصوات پی در پی و فاصله ی بین اون هاست. این عوامله که نوع گام رو مشخص میکنه.


اصوات معین و پی در پی رو درجه ی گام میگن.گام ها از هر نتی که شروع بشن دو گروه کلی دارن.

گام های کروماتیک و گام های دیاتونیک.


۱۳۸۹ مرداد ۲۴, یکشنبه

برگزاري كارگاه تحليلي موسيقي در فرهنگسراي گلستان



ایلنا: كارگاه تحليلي موسيقي سنتي ايراني كه با مشاركت كانون موسيقي هم نوا برگزار مي‌شود، «پژمان قربانيان» كارشناس برنامه درباره مسائلي چون تاريخچه موسيقي سنتي چهرههاي موسيقي سنتي ايران و... صحبت مي كند.
اين كارگاه روزهاي 17 و 21 مردادماه، ساعت 18 تا 20 در سالن فدك فرهنگسرا برگزار خواهد شد.
علاقه مندان ميتوانند جهت شركت در اين برنامه به فرهنگسراي گلستان واقع در نارمك ميدان هلال احمر، خيابان گلستان مراجعه كنند و يا جهت كسب اطلاعات بيشتر به شماره تلفنهاي 77841376-9 تماس بگيرند.

تكنوازي ويولون «حسن كامكار» منتشر مي شود



خبرگزاري فارس: هوشنگ كامكار از انتشار آلبوم تكنوازي پدر خود طي روزهاي آينده خبر داد.
هوشنگ كامكار آهنگساز و سرپرست گروه كامكارها در گفت وگو با خبرنگار موسيقي فارس گفت: مجموعه اي از تكنوازي‌هاي ويولون پدرم مرحوم حسن كامكار را پيدا كرده ام كه معقتدم تا به حال تكنوازي ويولون با اين تكنيك و شيوه نشنيده ام.
وي ادامه داد: اين آثار را با جمع آوري در قالب يك آلبوم موسيقي منتشر خواهم كرد.
اين آهنگساز بيان داشت: اين اثر طي يكي دو روز آينده در بازار موسيقي منتشر خواهد شد.
كامكار در خاتمه درباره فعاليتهاي گروه خاطرنشان كرد: همزمان با عيد سعيد فطر در مركز همايش‌هاي برج ميلاد به همراه گروه كامكارها به روي صحنه ميرويم. اين كنسرت 18 تا 20 شهريور و در دو بخش فارسي و كردي برگزار می شود...

صداوسیما پخش دعای"ربنای" شجریان را ممنوع کرد



سازمان صداوسيما پخش دعاي ربنا با صداي محمدرضا شجريان را به طور کامل در تمام شبکه ها ممنوع کرد.

به گزارش البرز اين تصميم از چند روز قبل به اطلاع برنامه سازان ويژه برنامه هاي افطار کليه شبکه هاي راديو و تلويزيون رسيده و مورد تاکيد قرار گرفته است.

اين سازمان حتي از پخش آگهي هاي بازرگاني که معمولا در ماه رمضان با نواي اذان يا دعا همراه است در صورتي که صداي ربنا زير صداي آگهي قرار گرفته باشد ممانعت مي کند.


۱۳۸۹ مرداد ۱۰, یکشنبه

...



پیکر استاد محمد نوری فردا ساعت 9:30 تشییع می شود
پیکر استاد محمد نوری خواننده پیشکسوت ساعت 9:30 روز دوشنبه 11 مردادماه با حضور هنرمندان موسیقی و دوستداران این هنرمند از مقابل تالار وحدت به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم محمد سریر مدیرعامل خانه موسیقی در خصوص زندگی و ویژگیهای آواز او سخن خواهد گفت و در ادامه برخی از شاگردان او صحبتهایی درباره اخلاق محمد نوری و شیوه های آوازی این هنرمند پیشکسوت ایراد می کنند.

استاد محمد نوری خواننده پیشکسوت، مرد هنر و اخلاق و چهره ماندگار کشور به دلیل بیماری و وخامت وضعیت جسمانی شامگاه گذشته در بیمارستان دار فانی را وداع گفت و جامعه موسیقی و هنری کشور را در ماتم فرو برد.

استاد محمد نوری درگذشت...


محمد نوری به دیار باقی شتافت
استاد محمد نوری خواننده پیشکسوت، مرد هنر و اخلاق و چهره ماندگار کشور به دلیل بیماری و وخامت وضعیت جسمانی شنبه شب در بیمارستان دار فانی را وداع گفت و جامعه موسیقی و هنری کشور را در ماتم فرو برد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد نوری که حدود یک سال درگیر بیماری سخت و بدخیم بود و برای چندمین بار در سه ماه گذشته در بیمارستان بستری شد امشب دارفانی را وداع گفت.

داود گنجه ای موسیقیدان پیشکسوت و قائم مقام خانه موسیقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره زمان تشییع پیکر استاد نوری گفت: زمان دقیق تشییع پیکر استاد نوری به زودی اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: به احتمال زیاد پیکر استاد دوشنبه از مقابل تالار وحدت تشییع خواهد شد.

محمد نوری از خوانندگان مطرح و پرمخاطب دهه چهل که از همان اوان پا روی دنیا گذاشت در دهه نهم زندگیش، دنیا را با صدای ماندگار خود تنها گذاشت.

نوری در کنار تحصیل در رشته ادبیات زبان انگلیسی و رشته نمایش، آواز ایرانی را نزد اسماعیل مهرتاش آموخت. بعد از آن نزد اساتید هنرستان عالی موسیقی "سیروس شهردار" و "فریدون فرزانه" و"مصطفی پورتراب" رفت و از آنها تئوری موسیقی، سلفژ و نوازندگی پیانو را فراگرفت. آواز کلاسیک را نزد ئولین باغچه بان و فاخره صبا آموخته و شیوه آوازی خود را با تاثیر از استادانی چون حسین اصلانی، ناصر حسینی پیدا کرد و رفته رفته به شیوه منحصر به فرد خود دست یافت. شیوه ای که به سختی می توان آن را در زیر شاخه ای از شاخه هایی چون پاپ، کلاسیک و... گنجاند.

اجرای ترانه های مختلف محلی آذری ، گیلکی، شیرازی و... اوهمچون "جان مریم"، "شالیزار"،"واسونک"،"جمعه بازار" و... به لحاظ احساس و لهجه در نهایت زیبایی و استادی است.

نوری علی رغم تمامی این تواناییها و موقعیتهای هنری هیچگاه در پی مال اندوزی و بساز و بفروشی نرفت اما از سوی دیگر به لحاظ پایبندی به اخلاقیات و پرهیز از دروغ و فریب به جایگاه والایی در بین مخاطبان و در اجتماع دست یافت.

این چهره دوست داشتنی و متین چند سال پیش از سوی سازمان صدا و سیما به عنوان چهره ماندگار موسیقی انتخاب و معرفی شد.

اینک این مرد هنر و اخلاق و این اسطوره موسیقی مردمی که صدا و طنین دلنشینش روح و روان هر شنونده ای را نوازش می کند دنیا را ترک و به دیار باقی شتافت.
منبع : خبرگزاری مهر

۱۳۸۹ مرداد ۷, پنجشنبه

حميد خزاعی روي صحنه



به جاي قطعه «مرغ سحر»؛
اركستر آكادميك تهران «ايران اي سراي اميد» را اجرا مي‌كند

خبرگزاري فارس: كنسرت اركستر آكادميك تهران به سرپرستي امين سالمي، 14 و 15 مرداد ماه در تالار وحدت برگزار مي‌شود.
به گزارش خبرنگار موسيقي فارس،‌ در اين كنسرت اركستر آكادميك تهران با تلفيقي از سازهاي ايراني هم‌چون تار، سه‌تار، سنتور، عود، دف و تنبك و سازهاي غربي و نيز سازهاي برنجي و به خوانندگي حميد خزاعي به روي صحنه مي‌رود و در دو بخش به اجراي برنامه مي‌پردازد.
بنا بر اين گزارش، اركستر در بخش اول اين كنسرت قطعاتي چون نيايش، سوداي عشق، شكوه وطن، رنگ جاودان، سرمست، هيچ مگو، سراي اميد و در ‎ قسمت دوم قطعات ‎سلام، سفر كرده، جلوه رخسار، بي وفا، پاييز (ملودي آذري)، تصنيف دام عشق (براساس قطعه آذري آيريليق) از ساخته‌هاي همايون خرم، محمدرضا لطفي، مجيد درخشاني، حسن كسايي، علي تجويدي، محمد وكيلي، آرش قاسمي و... را اجرا مي‌كند.

البته قرار بود قطعه مرغ سحر نيز توسط اركستر اجرا شود كه قطعه ايران اي سراي اميد محمدرضا لطفي جايگزين آن شد.

اين اركستر با بيش از 100 نوازنده جوان به عنوان بزرگترين اركستر خصوصي ايران در قالب موسيقي ملي ايراني به اجراي برنامه خواهد پرداخت.
كنسرت اركستر آكادميك تهران به همت انجمن موسيقي ايران، 14 و 15 مردادماه ساعت 21 در تالار وحدت برگزار مي‌شود.

اجرای دونوازی ویولن و گیتار در سالن رودکی



دونوازی ویولن و گیتار "مازیار ظهیرالدینی" و "آیدین ارجمند" در تاریخ 14 و 15 مرداماه ساعت 21 در سالن رودکی برگزار می شود

"مازیار ظهیرالدینی" نوازنده ویولن با اعلام این خبر درتوضیح جزئیات این کنسرت به خبرنگار مهر گفت : در این اجرا که در دو شب برگزار می شود، آثاری از آهنگسازانی چون" لئون براور"،دو قطعه از "پاگانینی"،" پیاتزولا"، "مانسه" و " مانوئل دوفایا" به روی صحنه می رود.

وی در ادامه افزود : در بخش ویژه این کنسرت قطعه ای از احسان صبوحی آهنگساز جوان ایرانی اجرا می شود، این قطعه به سفارش من ویژه دو ساز ویولن و گیتار نوشته شده است که من و آیدین ارجمند با افتخار آن را اجرا می کنیم.

سرپرست ارکستر پارسیان در پاسخ به سئوالی مبنی برچرایی تغییر این ارکستر از زهی به فیلارمونیک گفت : بحث تغییر نام این ارکستر از آغاز مطرح نبوده است و ارکستر پارسیان به شکل زهی به قوت خود باقی است و این تغییر عنوان فقط برای یک اجرا درنظر گرفته شده است به این ترتیب که طبق صحبت هایی که با مدیر انتشارات بتهوون انجام شده است قرار است این موسسه به عنوان تهیه کننده کنسرتی در مهرماه با ادغام دو ارکستر زهی پارسیان و ارکستر بادی تهران به سرپرستی سینا ذکایی برگزار کند به همین دلیل به طور موقت به ارکستر فیلارمونیک پارسیان تغییر نام داده ایم.

مازیار ظهیرالدینی درادامه صحبت های خود افزود : درحال حاضر در مرحله صدور مجوز هستیم و قرار است این کنسرت مهرماه به رهبری علی رهبری برگزار شود.
منبع : خبر مهر

همایون شجریان افسانه سیمرغ را روایت می‌کند


همایون شجریان افسانه سیمرغ را روایت می‌کند
قطعه سیمرغ آخرین اثر حمید متبسم به خوانندگی همایون شجریان و اجرای ارکستر بزرگ سازهای ملی به رهبری محمرضا درویشی در روزهای هفتم تا نهم مرداد ماه در استادیوم تنیس ورزشگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد و فروش بلیت این برنامه از ساعت ده صبح روز دوشنبه در سایت سیمرغ و سه مرکز فروش بلیت آغاز خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی پروژه سیمرغ؛ تصنیف این اثر که برای ارکستر بزرگ سازهای ملی ایران٬ گروه کر و خواننده نوشته شده حدود پنج سال به طول انجامیده و مراحل تمرین ارکستر با حضور حدود چهل نوازنده و خواننده از آبان ماه سال گذشته آغاز شده است.
اولین اجرای سیمرغ در روزهای هفتم تا نهم مرداد در استادیوم تنیس مجموعه ورزشی انقلاب به روی صحنه خواهد رفت. در این اجراها ارکستر سازهای ملی به همراهی گروه کر و رهبری محمدرضا درویشی و خوانندگی همایون شجریان ابتدا قطعه سیمرغ را اجرا خواهند کرد. این قطعه در شش قسمت داستان زال و سیمرغ را روایت خواهد کرد. این قطعه با دیباچه‌ای برای ارکستر و گروه کر آغاز شده و دربخش دوم که «زادن زال» نام دارد؛ داستان تولد زال نقل می‌شود. در بخش‌های بعدی این قطعه که به ترتیب «سام و زال»٬ «سیمرغ و زال» و «بازگشت زال» نام دارد٬ داستان زندگی زال و رهاشدن او در البرز کوه٬ مراقبت سیمرغ از او و رشد و نمو زال نقل می‌شود تا جایی که زال جوانی برومند بدل شده و آوازه‌اش به سام نریمان می‌رسد و پدر شرمگین از رها کردن فرزند در پی یافتن او می‌شتابد و فرزند عمل نکوهیده پدر را می‌بخشد.
پنج قسمت نخست سیمرغ در مایه‌های چهارگاه٬ همایون٬ ماهور و آواز اصفهان تصنیف شده ولی در بخش پایانی قطعه٬ ارکستر به نوا تغییر کوک داده تا داستان عاشقانه «رودابه و زال» به زبان موسیقی و آواز نقل شود. پایان با شکوه قطعه سیمرغ در هم‌آوایی همایون شجریان٬ گروه کر و ارکستر قطعاً یکی از به یادماندنی‌ترین لحظات در خاطرات علاقه‌مندان به موسیقی درج خواهد شد.
حمید متبسم درباره آخرین اثر خود که در نوع خود اثری منحصر به فرد است می‌گوید: «دستمايه‌ی قطعه «سيمرغ» داستان زندگي زال است كه فردوسي در اين داستان نه تنها به حماسه پهلواني‌ها پرداخته بلکه به نکات ظريف و راهنماي زندگي انسان مانند سرنوشت، گذشت و عشق نيز اشاره کرده است و تاکيد «سيمرغ» نيز درست بر اين دغدغه‌هاست و در واقع همين‌جاست که «سيمرغ» به‌عنوان يک قطعه موسيقي راهش را از ديگر آثار موسيقي آوازي ايران و ديگرآثار خود من نيز جدا مي‌کند.».
آهنگساز سیمرغ شاهنامه فردوسي را بهترين و بالاترين هدف براي پديد آوردن این اثر می‌داند: «من سال‌ها به تصوير کردن موسيقایی حماسه‌های شاهنامه فکر کرده‌ام و برای شروع کار نياز به تجربه و جسارت قدم گذاشتن به يک چنين راهي داشتم.»
پیش از قطعه سیمرغ٬ ارکستر بزرگ سازهای ملی قطعه «ونوشه» که اثری است برای سه تار و ارکستر را می‌نوازد. این اثر اولین اثر «حمید متبسم» است که در سال 1369 به رشته تحریر درآمده و در آلبوم «بامداد» ارایه شده است. این اولین اجرای صحنه‌ای از ونوشه محسوب می‌شود که خود آهنگساز در نقش تکنواز سه‌تار حاضر خواهد بود.
ارکستر بزرگ ساز‌های ملی «سیمرغ» با حضور نوازندگان برجسته و جوانی همچون «سینا جهان‌آبادی» نوازنده کمانچه و مایستر ارکستر٬ «آزاد میرزاپور» نوازنده تار٬ «پاشا هنجنی» نوازنده نی٬ «علی پژوهشگر» نوازنده بربت٬ «رضا آبایی» نوازنده قیچک٬ «پویا سرایی» نوازنده سنتور و «لوریس هویان» سرپرست گروه کر کار خود را از آبان سال گذشته آغاز کرده‌اند و تا کنون بیش از بیست جلسه تمرین با هدایت محمدرضا درویشی انجام داده‌اند. از دیگر اعضای این گروه می‌توان به پویان بیگلر٬ آذر زرگریان٬ سیاوش برهانی٬ پدیده احرار نژاد و سحر سخایی نوازندگان تار٬ مسلم علی‌پور٬ سینا اعلم٬ علیرضا دریایی٬ مهرنوش بهنام‌نیا٬ سهیل صادقی نوازندگان کمانچه٬ مرجان راوندی و مسعود عابدینی نوازندگان بربت٬ شیما شاه‌محمدی و سمانه باروتی٬ حامد افشاری و بیتا قاسمی نوازندگان قیچک و قیچک باس٬ جلال پورسعید٬ آوا ایوبی و ترگل خیلیقی نوازندگان تارباس و نیما خادم‌لو٬ مازیار یونسی٬ مهیار تهماسبی٬ سایه صدیفی٬ گلاره وزیری‌زاده٬ شقایق نیری و آفتاب درویشی خوانندگان گروه کر یاد کرد. مدیریت این ارکستر به عهده «بهرنگ تنکابنی» است.
این کنسرت توسط شرکت دل‌آواز برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ده صبح روز دوشنبه مرداد ماه با مراجعه به سایت سیمرغ بلیت تهیه کنند. گفتنی است مرکز رایساز٬ پشتیبانی سایت فروش بلیت (7- 88727046) آماده پاسخگویی به مشکلات فروش آنلاین بلیت کنسرت و همچنین رزور تلفنی بلیت است. همچنین مرکز موسیقی بتهوون (9-88313868)٬ مرکز موسیقی ققنوس (22728007 – 22738007) و فروشگاه کافه کهن (6-88814495) نیز آماده ارایه بلیت به علاقه‌مندان هستند.

۱۳۸۹ مرداد ۴, دوشنبه

آکورد های اف ال

این پست برای جواب آقا فرهاد.
من که منظورتون رو کامل متوجه نشدم.اگر میخواید از آکورد ها تو اف ال استفاده کنید،که تو قسمت پیانو رول هر کانال میتونید به همه ی آکورد ها دسترسی داشته باشید.متاسفانه سیستم اصلیه من رفته واسه آپدیت.و رو این سیستم نرم افزار رو ندارم که براتون عکسشو بذارم.اما به محض اینکه دسترسی داشتم،حتما این کار رو میکنم.
مورد بعد اینکه اگه میدی کنترلر دارید که ترتیب آکورد ها هیچ فرقی نمیکنه.یعنی شما میتونی با اف ال از آکورد ها رکورد بگیری.یعنی مثلا آکورد های آهنگتون رو انتخاب کنید و همراه با ملودی اون رو رکورد کنی.این روش که راه های زیادی داره.باید ببینی چطور راحتی...
اگر هم منظورت اینه که چطور میتونی با کیبورد کام آکورد بگیری که فلسفش جداست.
تو اف ال هر کدوم از کلید های کیبورد حکم 1 کلاوی رو داره.مثلاً حرف Y نت ( لا ) هست و همچنین ترکیب کلیدهای Y I P همان آکورد لا مینوره.


T U O = G

R Y I = F

E T U = Em

و ...
اینم 1 فایل پی دی اف که فرمول تمام آکورد های اف ال رو روی کیبورد کامپیوتر داره.
دانلود آکورد ها(right click and save target as)
و موردی که گفته بودی انتخاب آکورد،بعد از توجه به گام آهنگ،مهمترین مورد اینه که اون آکوردی که انتخاب میکنی به ملودیت بخوره و داخل ملودی حل شه.
امیدوارم منظورتون رو متوجه شده باشم و تونسته باشم کمک کنم.اگر بازم سوالی بود،من در خدمتم...

۱۳۸۹ تیر ۳۱, پنجشنبه

پیکر رضا سقایی با بدرقه اشک و آه به خرم آباد رفت



پیکر رضا سقایی با بدرقه اشک و آه به خرم آباد رفت
مراسم تشییع پیکر هنرمند فقید رضا سقایی در میان اندوه مشایعت کنندگان برگزار و سپس برای خاکسپاری به زادگاهش خرم آباد منتقل شد.
به گزارش خبرنگار مهر مراسم تشییع که قرار بود از ساعت 9 صبح امروز آغاز شود با کمی تاخیر و بعد از جمع شدن عده ای از دوستداران و علاقه مندان موسیقی نواحی و لری شروع شد .

در این مراسم که اجرای آن برعهده پیامانی، مجری پیشکسوت صدا و سیما و همشهری سقایی بود برخی از دوستان و بستگان مرحوم سقایی در باره ویژگیهای اخلاقی و هنری او صحبت کردند.

درویش رضا منظمی نوازنده کمانچه و استاد بازنشسته دانشگاه با انتقاد از کم توجهی مسئولان به وضعیت هنرمندان گفت : هنرمندان بیش از آنکه نیازمند مادیات باشند به توجه و محبت نیاز دارند و ما امروز شاهد هستیم که سقایی که بیش از 20 سال بیمار و در کنج خانه اش افتاده بود هیجکس سراغی از او نمی گرفت ولی حالا همه به سر و سینه خود می زنند.

در ادامه این مراسم برخی از خوانندگان موسیقی لری به مرثیه خوانی و اجرای برخی تمها و ملودی های لری که مخصوص مراسم عزا است پرداختند و در پایان نیز با سرنا و دهل موسیقی مخصوص سوگ لرستان اجرا شد .

در این مراسم مسئولان انجمن لرستانی های مقیم مرکز وهمچنین برخی چهره های فرهنگی و هنری از جمله هوشنگ کامکار،سید فرید قاسمی،حسین پرنیا،سید عباس سجادی،برخی از اعضای هیئت مدیره کانونهای خانه موسیقی و...حضورداشتند.

۱۳۸۹ تیر ۲۸, دوشنبه

فرهاد هراتي با آلبوم خلوت خاكستري مي‌آيد


فرهاد هراتي سرپرست گروه ناميرا كنسرت گروه راز را 4 تا 6 اسفندماه سالجاري در تالار وحدت به صحنه مي‌برد.
ایلنا: هراتي در گفتگو با ايلنا از اجراي كنسرت اسنفدماه خود خبر داد و گفت: اين كنسرت درباره فيلم مستندي است كه سال 87 از تلويزيون پخش شدو به مثبت نگاه كردن به زندگي مي‌پردازد.
وي از انتشار آلبوم «خلوت خاكستري» تا مرداد ماه خبر داد و افزود: در اين آلبوم سه قطعه براي اركستر و هفت قطعه آن تكنوازي پيانو است كه همه قطعات را خودم آهنگسازي كرده‌ام.
سرپرست گروه موسيقي ناميرا با اشاره به اينكه اثر موسيقايي «خلوت خاكستري» 55 دقيقه موسيقي محسوب مي شود، گفت: اين اثر تركيبي از موسيقي كلاسيك و موسيقي پاپ است.

آلبوم "سبزه ریزه میزه" رونمایی می شود



مراسم رونمایی از آلبوم موسیقی "سبزه ریزه میزه" به آهنگسازی ملیحه سعیدی و خوانندگی حمید جبلی چهارشنبه 30 تیرماه ساعت 17 درفرهنگسرای انقلاب برگزار می شود.
به گزارش خبرنگارمهر، در این مراسم که با حضور ملیحه سعیدی آهنگساز آلبوم "سبزه ریزه میزه" ، حمید جبلی خواننده و مصطفی رحماندوست شاعر این مجموعه برگزار می شود ارفع اطرایی هنرمند پیشکسوت موسیقی و نوازنده سنتور و همچنین علیرضاپورامید درخصوص شیوه های آهنگسازی ملیحه سعیدی در این آلبوم صحبت خواهند کرد.

ادامه مراسم رونمایی این آلبوم به ارائه نظرات کارشناسی بیوک ملکی و و اسدالله شعبانی درباره اشعار این آثار اختصاص دارد.

آلبوم موسیقی "سبزه ریزه میزه" شامل 14 قطعه در دستگاه ماهور همراه با معرفی گوشه هایی از این دستگاه و آواز اصفهان است ،قطعات "الستون و ولستون "،"سروناز" درآمد بیات اصفهان،"لالایی" جامه دران،"فوتبال" بیات راجع،"کوچولو" سوز و گداز،"نان و پنیر و پونه" عشاق از جمله قطعاتی این آلبوم هستند که درآواز اصفهان منتشر شده است.

همچنین برخی دیگر از این قطعات در دستگاه ماهور و متعلقاتش اجرا شده است و قطعات "چشماش قشنگه" درآمد ماهور ،"سبز بهار"، " زنگوله، "گل پونه" چهارپاره و شکسته "گل و گلدون" سفیر راک ، "گل پسر"عراق،"سلام" راک از دیگر قطعات آلبوم "سبزه ریزه میزه"است.

۱۳۸۹ تیر ۲۷, یکشنبه

Winter(from 4season)-Antonio Vivaldi-زمستان ویوالدی

قسمتی از زمستون ویوالدی.این قطعه از مجموعه قطعات 4 فصل ویوالدیه.زمستون رو انتخاب کردم چون متولد این فصلم...
مطمئنا خوشتون میاد...

                                                                             دانلود

کنسرت کلهر با کمان جدید




بازگشت «خشايار اعتمادي»



خشايار اعتمادي با انتشار آلبومي متفاوت پس از 4 سال پا به جامعه هنري مي‌گذارد

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي موسسه فرهنگي هنري نهاله رودكي، اين اثر كه ساختاري متفاوت از كارهاي قبلي خشايار اعتمادي دارد به زودي با عنوان «بايد به تو برگردم» در بازار موسيقي منتشر مي‌شود.
در اين اثر قطعاتي به آهنگسازي بهروز صفاريان،‌ خشايار اعتمادي و رسول رسولي به چشم مي‌خورد كه هنرمنداني چون اميد حجت،فيروز ويسانلو،ايمن خراساني، بهنام حكيم، پيام توني،‌فريد فراز ، احسان ني‌زن، بهروز صفاريان و رسول رسولي به هنرنمايي پرداخته‌اند.
بنابراين گزارش ،‌از خشايار اعتمادي تا كنون آلبوم‌هايي چون طعنه،‌عاشقي هركي هركي شد،‌خاتون ، دلشوره، يادته، خدا تورو ببخشه و مثل هيچ كس منتشر شده است كه «بايد به تو برگردم» بعد از گذشت 4 سال از انتشار آلبوم خدا تو رو ببخشه به بازار موسيقي مي‌آيد.
خشايار اعتمادي بواسطه حضورش در موسيقي پاپ و رواج اين سبك در اواسط دهه 70، هنرمندي مؤثر و جريان‌ساز لقب گرفت.
«بايد به تو برگردم» توسط موسسه فرهنگي هنري نهاله رودكي با مديريت پژمان بلورچي در بازار موسيقي منتشر مي‌شود.

۱۳۸۹ تیر ۲۲, سه‌شنبه

کنسرت کلهر و نوربخش در تهران آری در تبریز نه



حمیدرضا نوربخش از مخالفت مسئولان ارشاد تبریز با برگزاری هر گونه کنسرت از جمله کنسرت گروه "همنوازان کلهر" در این شهر خبر داد.
خواننده گروه موسیقی "همنوازان کلهر" با اعلام این خبر در خصوص جزئیات ممانعت از برگزاری کنسرت این گروه در تبریز به خبرنگار مهر گفت : حدود 15 روز پیش درخواست صدور مجوز برای برگزاری کنسرت در تاریخ اول مردادماه را به اداره کل ارشاد تبریز ارائه کردیم و پیش پرداخت رزرو سالن هم پرداخت شد. مسئولان هم قول مساعد برای همکاری با گروه دادند ولی متاسفانه مطلع شدیم که با درخواست مجوز برای برگزاری کنسرت موافقت نشده است و زمانی که دلیل را جویا شدیم گفتند که به هیچ گروه موسیقی برای برگزاری کنسرت مجوز داده نمی شود.

حمیدرضا نوربخش در ادامه صحبتهای خود به آمادگی گروه برای برگزاری کنسرت در تهران اشاره کرد و گفت : گروه مشغول تمرین قطعات هستند و قرار است قطعاتی بر اساس اشعاری از مولانا اجرا شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بلیتهای کنسرت رو به اتمام است گفت: مناسب بودن قیمت بلیتها یکی از دلایل اتمام بلیتهای این کنسرت است چرا که من خودم به عنوان یکی از اهالی موسیقی همیشه نسبت به بالا بودن هزینه ها معترض بودم . البته بالا بودن قیمت بلیتهای کنسرت به دلیل هزینه های جانبی کنسرت است چرا که علاوه بر اجاره بهای سالن سیستم صوت و نور هزینه جداگانه ای دارد و همین مسئله هزینه های برگزاری کنسرت را بالا می برد و برگزار کننده کنسرت هم ناچار است که بخشی از این هزینه ها را روی قیمت بلیت بکشد.

نوربخش در پایان افزود: به همین دلایلی که اشاره کردم به اتفاق کیهان کلهر تصمیم گرفتیم به منظور کاهش هزینه ها کنسرت را در تالار وحدت برگزار کنیم زیرا این تالار از جمله مکانهای فرهنگی و هنری وزارت ارشاد است که تخفیفهایی را برای برگزاری کنسرت قائل است ضمن اینکه فضای مناسبی نیز برای برگزاری کنسرت دارد از همین رو با همکاری بنیاد رودکی به قیمت مناسبی برای برگزاری این کنسرت توافق کردیم.

بلیتهای این کنسرت که از 23 تا 29 تیرماه (به غیر از 27 تیر) در تالار وحدت برگزار می شود از طریق اینترنت و مراکز فروش با قیمتهای 20، 25 و30 هزارتومان عرضه شده است.

داود گنجه ای در گفتگو با مهر...



ممیزی آثار صوتی برچیده شود/ وزارت ارشاد به آثار بی کیفیت مجوز ندهد
عضو شورای نظارت دفتر موسیقی ارشاد گفت: ممیزی آثار صوتی باید در وزارت ارشاد برچیده و فقط برای آثار ارزشمند و قابل ارائه مجوز صادر شود.
داود گنجه ای با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه از سی سال پیش تا کنون در بطن مسائل صدور مجوزها بوده است به خبرنگار مهر گفت : از همان اوایل پیروزی انقلاب ما که در زمینه موسیقی سنتی و ملی فعالیت داشتیم سعی کردیم به موسیقی ارزشمند در انواع مختلف ردیف دستگاهی و موسیقیهایی که فکر و اندیشه ای در ورای آنها است بها بدهیم و همین کار را هم کردیم و نتیجه اش را هم دیدیم که در دهه شصت چه موسیقی های ماندگار و زیبایی تولید و عرضه شد.

بستر سازی فرهنگی برای فعالیت گروههای سنتی

این ردیفدان و نوازنده کمانچه با انتقاد از سختی کار برای فعالیت در حوزه موسیقی ملی و سنتی گفت: ما در این سالهای اخیر بیشتر برای اجراهای موسیقی پاپ مجوز می دهیم و به علت موانع بسیار زیاد برای موسیقی سنتی کمتر گروهی برای اجرای این نوع موسیقی که هویت فرهنگی ما است رغبتی برای اجرا دارد در صورتی که اگر هدف ما حمایت از این نوع موسیقی است باید بستر مناسبی برای فعالیت گروههای سنتی در سراسر ایران (و نه فقط در تهران) مهیا کنیم.

وزارت ارشاد به آثار بی کیفیت مجوز ندهد

این عضو شورای ارزشیابی و صدور مجوزموسیقی ارشاد در پاسخ به این سوال که چرا در حال حاضر به موسیقیهای کم ارزش مجوز می دهید گفت: اول اجازه بدهید که من این شائبه را برطرف کنم که ما ممیز ارشاد نیستیم. ما به عنوان کارشناس و مشاوران حوزه موسیقی در این وزارتخانه خدمت می کنیم و هدفمان هم حمایت از موسیقی سالم و ارزشی است و تفاوتی هم نمی کند که موسیقی مورد نظر در چه چارچوبی ارائه شده باشد. اما در پاسخ به سوال شما باید بگویم که من هم از این نوع موسیقیها راضی نیستم و بارها به مسئولان و حتی به وزیر سابق ارشاد نیز صراحتا گفتم که چرا ما باید به این نوع موسیقیهای بی کیفیت که حامل هیچ پیام و ارزشی نیست مجوز بدهیم و مهر و امضای ارشاد را پای آنها بگذاریم.

وظیفه شورای نظارت وزارت ارشاد بررسی فنی آثار است

این استاد پیشکسوت موسیقی در ادامه با تاکید بر اینکه تعیین سیاستهای فرهنگی در حوزه موسیقی نیاز به مهندسی دقیق و ظریف دارد گفت: وظیفه ما در شواری ارشاد این است که آثار ارائه شده را از نظر فنی بررسی کنیم که صدای سازها خارج نباشد، ملودی ابتدا و انتها داشته باشد و .... در صورتی که همین آثاری که به لحاظ فنی نظارت می شود از نظر کیفی و محتوی و خیلی مسائل دیگر دارای ضعف و نقصان بسیار است و به همین دلیل هم هست که به ما انتقاد می شود که چرا به اینگونه آثار مجوز می دهیم و این انتقاد درست هم هست اما باید توجه داشت که اصلاح اینگونه مسائل وظیفه ما نیست چرا که اینها از جمله مواردی است که با مهندسی فرهنگی و سیاستگذاریهای کلان و بویژه با همکاری نهادهای فرهنگی و اجتماعی مرتبط - در حوزه اجرا - قابل دستیابی و اصلاح است.

گنجه ای در ادامه با اشاره به اینکه من از همان جوانی سعی کرده ان منتقد منصفی باشم و برای انتقادهایم راهکاری نیز در نظر می گیرم گفت: هدف همه ما خدمت به فرهنگ و هنر این مرز و بوم است و همین آقای شاه آبادی هم که به تازگی به عنوان معاون هنری ارشاد انتخاب شده انسان بسیار خوشفکر و سلیمی است و قطعا ایشان هم همین هدف را دارد و ما باید به یکدیگر کمک کنیم تا به نتیجه برسیم. من در شورای سیاستگذاری سابق بارها و بارها گفتم و با صدای بلند تکرار کردم که ما نباید فقط ممیزی باشیم و پیشنهاد دادم که مهر و امضای ارشاد را برای این کارهای بی ارزش خرج نکنیم ولی کسی گوش نکرد.

ممیزی آثار صوتی در وزارت ارشاد برچیده شود

عضو شورای عالی موسیقی در ادامه همین موضوع با بیان این نکته که باید آن طرف مسئله را دید که آن جوان و آن هنرجوی نو رسیده گناهی ندارد افزود: این جوانان خواننده و آهنگساز و نوازنده که ما آثار آنها را بی ارزش می دانیم الگو و نمونه ای ندارند که راهنمایی بشوند و به اصطلاح خط بگیرند و باید قبول کنیم که یکی از دلایل عمده این نقیصه تعطیل بودن واحد نمونه سازی ارشاد است که امیدوارم در معاونت جدید فکری برای آن بشود.

عضو هیئت مدیره خانه موسیقی در پایان گفت: من هنوز معتقدم که باید ممیزی آثار صوتی در ارشاد برچیده و تائیدیه ارشاد فقط برای آثار ارزشمند و قابل ارائه صادر شود.به عبارت دیگر آثار ارزشمند با گرفتن تائیدیه ارشاد مورد حمایت قرار گیرند و دیگر آثار بی کیفیت ، بدون این حمایت و در صورتی که صاحب اثر تمایل داشته باشد بدون نیاز به اخذ مجوزمنتشر شود.

رسیتال پیانوی نوازنده بلژیکی در ارسباران برگزار می شود



رسیتال پیانوی نوازنده بلژیکی در ارسباران برگزار می شود
رسیتال پیانوی "لیزولت سلز" نوازنده بلژیکی امشب از ساعت 21 در فرهنگسرای ارسباران برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار مهر در این برنامه خانم "سلز"که در دانشگاه بروکسل به عنوان موسیقیدان فعالیت داشته و مطالعاتی بر روی موسیقی شرق دارد آثاری از شوپن،موزارت،باخ وبرامس را به صورت تکنوازی اجراخواهد کرد.

۱۳۸۹ تیر ۱۹, شنبه

مفهوم گام

ما تو بحث تئوری موسیقی به بحث گام ها رسیدیم.بحث گام ها خیلی مفصله که برای آشنایی باهاش من 1 توضیح بسیار عالی پیدا کردم.از وبلاگ یکی از دوستان.
فکر نمیکنم توضیحی ازین بهتر باشه.
سلام
يكي از اصليترين مفاهيم در موسيقي بحث مد يا همان گام ميباشد.همه ما كه در موسيقي دستي داريم كلمه گام را شنيده ايم اما چقدر با مفهوم آن آشنايي داريم.
براي فهم راحت گام از بحث موسيقي بياييم بيرون و به دنياي ادبيات سري بزنيم.در ادبيات قالبهاي مختلف شعري داريم كه هر كدام قوانين سرايش خاص خود را دارند.تعداد ابيات ، طرز قرار گرفتن قافيه و رديف ، حتي مضمون و حس آن قالب قابل پيش بيني ميباشد.
گام در موسيقي براي يك آهنگ مثل قالب شعر در ادبيات براي يك شعر است.هر گام داراي قاعده ساخت معلوم ،نت ابتدا وانتهايي معلوم ، مجموعه نتهاي معلوم و به طبع آن آكوردهاي معلوم ميباشد. در نتيجه شما با دانستن گام يك آهنگ نام نتهاي استفاده شده در آن و آكوردهاي احتمالي موجود در آهنگ را خوهيد دانست كه اين همان پايه كار در بداهه نوازي موسيقي نيزميباشد.
البته معلوم است در محدوديت ها و ساير خصوصيات كاملا عين هم نيستند اما بنظر من اين راحترين راه براي فهم گام است.

به عنوان مثالي براي موارد غير مشابه : مثلا شما در ادبيات نمتوانيد نيمي از شعر خود را قصيده بگوييد و نيمي ديگر را غزل ،اما در موسيقي در ميان آهنگ ميتوان گام را عوض كرد (مدولاسيون).

در موارد مشابه : مثلا غزل معمولا مضمون عاشقانه دارد ودر موسيقي نيز معمولا گام سي مينور گام خوبي براي آهنگهاي عاشقانه است.(در رابطه با اينكه هر گامي براي چه حسي خوب است در آينده خواهم نوشت).

گامها در موسيقي مثل سبد هاي پر از خوراكي هستند كه معمولا وقتي انتخاب ميشوند تنها مجازيم از خوراكيهاي داخل آن سبد بخوريم ، اين سبد ها داراي خوراكيهاي مشترك ويا متفاوت هستند ، بعضي وقتها از روي سليقه خاص خود ، ناخنك هايي به ساير سبد ها هم ميزنيم.بعضي وقتها هم آنقدر خوراكي خودمان خوشمزه و كافي است كه اينكار را نميكنيم.هر سبد اسم و ويژگي خاص خود را دارد و البته طعم مخصوص خود
منبع:http://faham.persianblog.ir

آنتونیو ویوالدی

آنتونیو لوچو ویوالدی (به ایتالیایی: Antonio Lucio Vivaldi) (زاده ۴ مارس ۱۶۷۸ - درگذشته ۲۸ یا ۲۷ ژوئیه ۱۷۴۱) کشیشی ونیزی، یکی از مشهورترین آهنگسازان دوران باروک و ویلنیستی چیره‌دست بود. او به «کشیش موقرمز (به ایتالیایی: Il prete rosso) نیز مشهور بوده است.
دوران جوانی
آنتونیو لوچیو ویوالدی در ۴ مارس ۱۶۷۸ در ونیز پایتخت جمهوری ونیز به دنیا آمد. او به دلیل خطری که تهدید به مردنش می‌کرد توسط یک قابله و در خانه‌اش غسل تعمید داده شد که البته دلیل این خطر معین نشده‌است اما احتمالاً ضعف جسمانی کودک و یا زمین لرزه‌ای که در آن روز باعث لرزش شهر شده بود علت این غسل غیر رسمی بود و غسل رسمی ویوالدی تا دو ماه پس از تولدش انجام نشد. پدرش جوانی باتیستا تا قبل از آنکه به عنوان یک ویلنیست حرفه‌ای شناخته شود، به آرایشگری می‌پرداخت. او ابتدا نواختن ویلن را به پسرش آموخت و سپس همراه او در سراسر ونیز به کنسرت دادن پرداخت. جوانی باتیستا یکی از اعضای Sovvegno dei musicisti di Santa Cecilia که می‌توان گفت اتحادیه‌ای برای موسیقیدانان و آهنگسازان محسوب می‌شد، بود. رییس این انجمن جوانی لگرنتزی maestro di cappella در بازیلیکای سن مارکو و یکی از آهنگسازان اولیه دوران باروک بود و ازاین رو احتمال دارد که آنتونیوی جوان اولین درس‌های کمپوزیسون خود را از او گرفته باشد. این احتمال می‌رود که پدر ویوالدی نیز خود یک آهنگساز بوده باشد: در ۱۶۸۸ اپرایی تحت عنوان la fedelta sfortuna توسط شخصی به نام جوانی باتیستا روسی(Giovanni Battista Rossi) نوشته شده بود و این همان نامی است که پدر ویوالدی در انجمن موسیقیدانان سنتا چچیلیا بکار می‌برد(او به دلیل رنگ قرمز موهایش که یکی از مشخصه‌های این خانواده بود از کلمه rosso (قرمز) استفاده می‌کرد).

ویوالدی از یک بیماری که او آن را سفت شدن چانه می‌نامید رنج می‌برد هرچند که این مشکل او را از ویلن نواختن و آهنگسازی باز نداشت. ویوالدی در ۱۵ سالگی(۱۶۹۳) شروع به یادگیری درس‌های کشیشی کرد. در ۱۷۰۳، در ۲۵ سالگی رسما به جامه کشیشان در آمد و از چندی پس از آن به «کشیش قرمز» نامی که احتمالاً به دلیل رنگ موهایش به او اطلاق می‌شد، مشهور شد.

مدت کوتاهی بعد، در ۱۷۰۴ او به دلیل وضع نامناسب سلامتی اش از شرکت در جشن مَس مقدس انصراف داد و در اواخر سال ۱۷۰۶ از مقام کشیشی استعفا داد.

در پرورشگاه اوسپداله دلا پیتا
ویوالدی در ۱ دسامبر ۱۷۰۳ به سمت استادی ویلن پرورشگاهی در ونیز که Ospedale della pietà نام داشت، برگزیده شد. هدف این موسسه دادن سرپناه و تعلیم و تربیت به کودکان یتیم و بی سرپرست بود. پسران در این یتیم خانه پیشه‌ای را می‌آموختند و در ۱۵ سالگی مجبور به ترک آنجا بودند. دختران تحت آموزش‌های موسیقایی قرار می‌گرفتند که مستعدترین آن‌ها به عضویت ارکستر و گروه کر مشهور این پرورشگاه در می‌آمدند.

ویوالدی بسیاری از کنسرتوها، کانتات‌ها و قطعات مذهبی خود را برای کودکان این پرورشگاه تصنیف کرده‌است. او در ۱۷۰۱ علاوه بر آموزش ویلن وظیفه آموختن ویولا آلینگلزه را نیز عهده‌دار شد.

روابط ویوالدی با هیئت مدیره اوسپداله اغلب تیره و تار بود. این هیئت مدیره وظیفه داشت هر سال یک رای گیری جهت مشخص شدن باقی ماندن یا نماندن یک معلم در سمت خود، برگزار می‌کرد. به ندرت اتفاق می‌افتاد که هیئت مدیره به طور متفق‌القول رای مثبت به ویوالدی بدهد که سرانجام او در ۱۷۰۹شغل خود را به خاطر ۷ رای مخالف در برابر ۶ رای موافق از دست داد. اما پس از یک سال او از طرف اوسپداله دوباره فراخوانده شد؛ قطعا هیئت مدیره اوسپداله در این مدت به ارزش ویوالدی پی برده بود. او در ۱۷۱۳ مسئول فعالیت‌های موسیقایی موسسه شد.

در خلال این سال‌ها بود که ویوالدی بسیاری از قطعات خود را که شامل بسیاری از اپراها و کنسرتوهای او می‌شود، نوشت. در ۱۷۰۵ اولین مجموعه کارهایش را منتشر ساخت: اپوس ۱ او که متشکل است از ۱۲ سونات برای ۲ ویلن و باسو کونتینوئو. در ۱۷۰۹ مجموعه دوم او (اپوس ۲) که ۱۲ سونات برای ویلن و باسو کونتینوئو بود منتشر گشت. مجموعه ۱۲ کنسرتو برای یک، دو و چهار ویلن و زهی‌هایش (اپوس ۳) را که با نام لسترو آرمونیکو (l'Estro Armonico) در آمستردام در ۱۷۱۱ انتشار داد، موفقیتی در کل اروپا برای او محسوب می‌شد و در ۱۷۱۴ بود که کلکسیون کنسرتوهای ویلن سولو و زهی ها(اپوس ۴) که لا استراواگانتزا (La Stravaganza) نام داشت، چاپ شد.

ویوالدی در فوریه ۱۷۱۱ همراه با پدرش به برشا، جایی که مجموعه استابات ماتر او اجرا شد، عزیمت کرد. به نظر می‌رسد که این قطعه با عجله نوشته شده باشد: بخش زهی قطعه ساده‌است، موسیقی سه بخش اول در سه بخش بعدی تکرار شده است؛ با این حال این اثر از محتوای موسیقایی خوبی برخوردار بوده و از اولین شاهکارهای ویوالدی محسوب می‌شود.

او در ۱۷۱۸ شروع به مسافرت کرد. با وجود مسافرت‌های متعدد ویوالدی، پیتا از وی درخواست کرد که هر ماه دو کنسرتو برای ارکستر پرورشگاه بسازد و با آن‌ها تمرین کند. اسناد پیتا نشان می‌دهد که او بین سال‌های ۱۷۲۳ تا ۱۷۲۹، ۱۴۰ کنسرتو تصنیف نموده‌است.

مدیریت اپرا
اپرا در ونیز در اوایل قرن هجدهم عام ترین نوع موسیقی و سودآور ترین آن‌ها برای آهنگسازان بود. در این شهر سالن‌های اپرای زیادی برای نمایش عمومی وجود داشت. ویوالدی فعالیت خود را در زمینه اپرا اینگونه شروع کرد: اپرای نخست او با عنوان ottone in villa در ونیز اجرا نشد بلکه در ۱۷۱۳ در ویچنتزا به نمایش گذاشته شد. در آن سال ویوالدی به ونیز رفت و مدیر اپرای تئاتر سنت آنجلو شد یعنی همان جایی که اپرای Orlando finto pazzo خود را به اجرا گذاشت؛ هرچند که این اپرا مورد استقبال عمومی قرار نگرفت تا آنجا که ویوالدی مجبور شد پس از دو هفته اجرای آن را متوقف کند و به جای آن، یکی دیگر از اپراهایش را که در گذشته اجرا شده بود به نمایش بگذارد. او در۱۷۱۵ Nerone fatto Cesare (که هم اکنون گم شده‌است) را عرضه کرد. موسیقی آن را هفت آهنگساز تنظیم کرده بودند که ویوالدی با تصنیف یازده آریا این گروه را رهبری می‌کرد؛ در آن زمان این اپرا موفقیت زیادی را برای او به همراه آورد. ویوالدی در فصل بعدی تصمیم گرفت اپرای Arsilida regina di ponto را که به طور کامل خودش نوشته بود را اجرا کند.

کمال
در ۱۷۱۷ یا ۱۷۱۸ کار خوب دیگری به ویوالدی پیشنهاد شد که مقام مائسترو دی کاپلایی در کاخ شاهزاده فیلیپ هسن دارم استادت، فرمانروای مانتوا بود. او سه سال در آن جا ماند و اپراهای بسیاری همانند تیتو مانلیو (RV ۷۳۸) را ساخت.او در ۱۷۲۱ به میلان، جایی که درام روستایی "لا سیلیویاً (RV ۷۳۴, گم شده)را آفرید رفت و دوباره در سال پس از آن اوراتوریوی دیگری رانوشت. گام بزرگ دیگر او حرکت به رم در سال ۱۷۲۲ بود یعنی جایی که اپراهای او در سبکی نو مطرح شد و همان جایی که پاپ تازه بندیک سیزدهم ویوالدی را جهت نواختن موسیقی برای او فراخواند.

در همین زمان‌ها بود که او کنسرتوهای آشنای چهار فصل را نوشت. بن‌مایه الهام آن‌ها شاید ییلاق پیرامون مانتوا بوده باشد. این کنسرتوها جنبش نویی در ادراک موسیقی به وجود آوردند: در آن‌ها او نهرهای روان، آواز پرندگان، پارس سگ‌ها، وزوز حشره‌ها، چوپان‌های جار زننده، تندبادها، رقاص‌های مست، شب‌های خاموش، چشم اندازهای یخ زده، اسکی بازی کودکان بر روی یخ، و آتش روشن کردن را به نمایش گذاشته‌است.

۱۳۸۹ تیر ۱۷, پنجشنبه

اف ال استدیو

اف ال استدیو یکی از نرم افزار های قوی آهنگسازیه که قابلیت های بسیاری داره.
من سعی میکنم تا حدی شما رو با این نرم افزار قوی آشنا کنم...
محیط ساده ی این نرم افزار بیشتر از هر چیزی کار کردن ا این نرم افزار رو لذت بخش میکنه.
عکس از:kulaak.blogfa.com

۱۳۸۹ تیر ۱۳, یکشنبه

کنسرت استاد



کنسرت استاد شجریان و گروه شهناز در فستیوال بیت الدین لبنان


استاد محمدرضا شجریان به همراهی گروه شهناز مرداد ماه امسال، به دعوت برگزارکنندگان فستیوال بیت الدین، به لبنان می روند.
فستیوال بیت الدین، از سال 1985 ، تابستان هرسال با شرکت هنرمندان برجسته دنیا در کاخ بیت الدین برگزار می شود.
هر ساله حدود پنجاه هزار نفر در کاخ 200 ساله بیت الدین به تماشای برنامه های فستیوال می نشینند.

استاد شجریان و گروه شهناز به سرپرستی استاد مجید درخشانی روز 6 آگوست ، پانزدهم مرداد ماه، در بیست و پنجمین سالگرد این فستیوال کنسرت خواهند داشت.

گروه شهناز با هنرمندان، استاد مجید درخشانی (سرپرست گروه و تار) ، رامین صفایی (سنتور) ، مژگان شجریان (سه تار)، محمدرضا ابراهیمی (عود)، شاهو عندلیبی(نی)، رادمان توکلی (تار)، حمید قنبری (تنبک) ، سامان صمیمی (کمانچه) ، حسین رضایی نیا (دف)، حامد افشاری (شهنواز)، مهرداد ناصحی (صراحی)، کاوه معتمدیان (سبو)، سحر ابراهیم (قانون)، نگار خارکن (صراحی)، جمشید صفرزاده (تندر)، داریوش آذر (شهبانگ) استاد شجریان را در این کنسرت همراهی خواهند کرد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر راجع به اطلاعات کنسرت و فستیوال می توانید به سایت http://www.beiteddine.org مراجعه نمایید

۱۳۸۹ تیر ۱۲, شنبه

نشست مطبوعاتي كيهان كلهر




«كيهان كلهر» با «شاه كمان» در تالار وحدت
خبرگزاري فارس: كنسرت كيهان كلهر با ساز ابداعي «شاه كمان» در تاريخ 23 تا 29 تير ماه (جز روز بيست‌وهفتم تير) در تالار وحدت برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرنگار موسيقي فارس، در نشست مطبوعاتي كه صبح امروز با حضور «حميدرضا نوربخش» خواننده و «كيهان كلهر» آهنگساز و نوازنده كمانچه در كانون موسيقي عارف برگزار شد، اين دو هنرمند به تشريح كنسرت خود درتالار وحدت پرداختند.

*كنسرت هاليوود در تهران تكرار مي‌شود
------------------------------------------------

نوربخش در ابتداي اين نشست در خصوص كنسرت آينده خود با كلهر گفت: حدود 2 سال پيش به دعوت هاليوود برنامه‌اي را با كيهان كلهر براي بزرگداشت مولانا در يك سالن 20 هزار نفري برگزار كرديم كه بنده افتخار خوانندگي اين برنامه را كه در دستگاه نوا و بر اساس اشعاري از مولانا بود،برعهده داشتم.
وي ادامه داد: در كنسرت آينده نيز همين برنامه را با بسط و گسترش و با اضافه شدن تعداد ديگري از ساخته‌هاي كلهر با يك تركيب 9 نفره در تاريخ‌ 23 تا 29 تير ماه جز (27 تير ماه)‌ در تالار وحدت ساعت 21 اجرا خواهيم كرد.

*دوست داشتم در شرايط كنوني در ايران كنسرت دهم
-------------------------------------------------------------

كلهر با اشاره به برگزاري اين كنسرت گفت: هدفم اين بود كه با در نظر گرفتن موقعيت اجتماعي‌‌ام در شرايط كنوني در ايران كاري انجام دهم بر اين اساس با توجه به مشغله كاري‌ كه داشتم، سعي كردم همين برنامه را كه سال‌ها پيش در هاليوود به روي صحنه بردم را با گسترش بيشتر براي ايراني‌ها نيز برگزار كنم.
وي با بيان اينكه قطعات اين اجرا در دستگاه نوا و شور است، بيان داشت: شخصا فكر كردم احساس اشعار مولانا را در قطعاتم داشته باشم و صرفا مي‌خواستم با گروهي از جوانان اين كار را انجام دهم تا بتوانيم انرژي جديدي به جامعه منتقل كنم.

*اشعار مولانا با دستگاه نوا عجين است
----------------------------------------------

وي در خصوص انتخاب دستگاه نوا گفت: انتخاب اين دستگاه صرفا يك اتفاق است صرف نظر از اينكه من نوا را خيلي دوست دارم ،احساس مي‌كنم اشعار مولانا با اين دستگاه عجين است.
كيهان كلهر در ادامه صحبت‌هاي خود در خصوص همكاري با خوانندگان موسيقي سنتي، افزود: خيلي كم با خواننده كار كردم و تنها در يك مقطع با استاد شجريان كار قديمي انجام داده‌ام چرا كه هميشه سعي كرده‌ام بيشتر موسيقي سازي انجام دهم اما هم اكنون دوست داشتم با اين گروه يك بخش‌ سازي و يك بخش گروه‌نوازي و آواز داشته باشم.
وي در خصوص حضور نوربخش به عنوان خواننده در اين كنسرت گفت:وي يكي از خوانندگان مطرح نسل جوان امروز هستند و با توجه به آشنايي من از سال 71 با ايشان، تصميم گرفتم اين خواننده جوان در كنار گروه حضور داشته باشد.نوربخش نسبت به جوان‌هاي خواننده ريشه سنتي دارد و دليل انتخاب من براي ايشان و ديگر اعضاي گروه ايجاد رشد موسيقي در نسل جوان بود چرا كه ما به غير از اساتيد موسيقي اسم جديدي در موسيقي نمي‌شنويم.
وي ادامه داد:فكر مي‌كنم يكسري جوانان با استعداد در كنار اساتيد قرار بگيرند، مي‌توانند به خوبي رشد كنند چرا كه ما كمبود استعداد نداريم بلكه با كمبود موسيقي مواجه هستيم كه اميدواريم با اين كار يك نسل جايگزين نسل ديگر شود.

*بداهه‌نوازي كلهر در كنسرت تالار وحدت
-----------------------------------------------

به گزارش فارس، كلهر با اشاره به اسم گروه خود گفت: همنوازان كلهر اسمي است كه ما فعلا براي اين گروه در نظر گرفته‌ايم و قصد داريم در يك بخش بنده به تك‌نوازي كمانچه و دونوازي با يكي از اعضاي گروه بپردازم و در بخش دوم گروه‌نوازي با آواز نوربخش را داشته باشيم. همچنين قصد دارم اين كار به صورت استوديويي ضبط و به صورت آلبوم منتشر شود.

*كلهر «شاه‌ كمان» را به صحنه مي‌آورد
--------------------------------------------

اين آهنگساز با اشاره به حضور يك ساز جديد در سازبندي گروه گفت: يك سازنده ساز استراليايي به نام «پيتر بيفين» سازي را با كاسه و دسته بلند كه كاسه آن شبيه سازهاي قديمي ماست، ساخته است. به دنبال آشنايي من با وي در فستيوال آلمان طرحي روي كمانچه پياده كرديم كه 5 سيم دارد و صدايش از جنس كمانچه اما بم‌تر و نزديك به موسيقي قديمي ماست.من اسم آن را با مشورت با آقاي عليزاده «شاه كمان» گذاشته‌ام.كه البته در اين كنسرت در بخش اول با اين ساز بداهه‌نوازي خواهم داشت .
وي در خصوص ساخت چنين سازي گفت: هم اكنون هر نوع سازي مد شده و من فكر مي‌كنم سازهايي كه روي آنها زحمت كشيده شده جاي خود را در موسيقي ايراني پيدا مي‌كند.
كلهر با اشاره به سازبندي در اين كنسرت گفت: سعي كرديم يك گروه كاملا سنتي ايراني باشد به طوري كه از سازهاي تار، كمانچه، سنتور، رباب، ني، تنبك و دف استفاده كرده‌ايم.

*موسيقي چند صدايي در موسيقي ايراني كاربرد ندارد
----------------------------------------------------------------

اين نوازنده كمانچه در ادامه در خصوص موسيقي چند صدايي در موسيقي ايراني اظهار داشت: هدف من در اين اجراها ارائه موسيقي چند صدايي نيست چرا كه معتقدم موسيقي چند صدايي در موسيقي ايراني كاربردي ندارد. من دوست ندارم موسيقي غرب را به ايران و برعكس موسيقي ايران را به خارج القا كنم.
وي در خصوص اجرا در تالار وحدت گفت: اين مكان جايي است كه از ابتدا براي كنسرت ساخته شده و در شأن مردم است. تاكنون در سالن‌هايي كه كنسرت داشته‌ايم نه براي اين مقوله ساخته شده‌اند نه مردم آسايش دارند و از آنجايي كه من دوست دارم مردم براي ديدن كنسرت‌هايم در راحتي و آسايش باشند اين تالار را انتخاب و تعداد شب‌هايمان را بيشتر كرديم.
كلهر با اشاره به قيمت بليت كنسرت در ايران بيان داشت: معتقدم قيمت بليت‌ها بي‌رويه بالا رفته كه در اين كنسرت سعي كرده‌ايم قيمت‌ها نسبت به بقيه مناسب‌تر باشند.
نوربخش در ادامه با اشاره به قيمت بليت‌هاي اين كنسرت گفت: 25،20و 30 هزار تومان قيمت بليت‌هايي است كه براي اين كنسرت در نظر گرفته شده است.

*هنرمندان به موسيقي بي‌مهري كرده‌اند
-------------------------------------------------

كيهان كلهر با اشاره به وضع موسيقي در ايران خاطر نشان كرد:فكر نمي‌كنم موسيقي وضع بدي داشته باشد چرا كه موسيقي ما بسيار بارورتر است و بي‌مهري كه به آن شده فقط از سوي خود ما انجام گرفته است.

*نواي ساز كلهر در استانهاي ايران طنين‌انداز مي‌شود
-------------------------------------------------------------

وي در پايان اين نشست بيان داشت: بعد از كنسرت در تهران ،در اصفهان، شيراز، تبريز، كرمان و بعد از ماه مبارك رمضان در استان‌هاي ديگر به روي صحنه خواهيم رفت و دوباره در تهران كنسرت را تكرار مي‌كنيم.